Nagradni natječajiNotice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 204


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 205
Početna > Magazin > Broj 50 > Tema broja - Argentina

Tema broja - Argentina

BUENOS AIRES

Sažeti mirise, osjećaje, vibru i energiju ovoga grada u nekoliko redaka magazina, jako je teško. Glavni grad Argentine naprosto je veličanstven. Dekorativni arhitektonski stil 19. stoljeća, koji podsjeća na zapadnu Europu, sljubljen s pitoresknom južnoameričkom kulturom, stvorio je živopisnu metropolu koja nikad ne spava. Najposjećeniji grad Južne Amerike vrhunska je turistička destinacija, melting pot bogate tradicije, multikulturalan i tolerantan.

SJEVERNA ARGENTINA

Svakim prijeđenim korakom u danima provedenim u Argentini, osjetit ćete kako vam se sve njezine nijanse polako uvlače pod kožu. Sjeverna Argentina nudi krajolike neopisive ljepote koji će vas ostaviti bez daha.

CUYO

Huarpe, skupina plemena argentinskih Indijanaca, koja su naseljavala ovu sušnu i plodnu regiju u podnožju planinskog lanca Anda, dali su joj ime Cuyo – zemlja pustinja. Svaki planinar zna za Seven Summits, izazov penjanja na najviše planine 7 kontinenata. Druga na toj listi, Aconcagua, nalazi se upravo u Cuyu i oduvijek izaziva strahopoštovanje.

LITORAL

Litoral je najsjeverniji dio Argentine. Graniči s Urugvajem, Paragvajem i Brazilom, a na sjeveroistoku zemlje spušta se gotovo do vrata Buenos Airesa. Njegove provincije – Entre Rios, Corrientes, Misiones, Formosa, Chaco i Santa Fe –odišu magičnom suptropskom ljepotom koju upotpunjuju ležeran način života i topla, vlažna klima.

CORDOBA

Córdoba ili Srce Argentine, kako je nazivaju zbog njezinog položaja u središtu zemlje, slikovita je provincija s istoimenim glavnim gradom. Zbog predivnih rijeka, jezera i dolina, te blage klime, bila je idealno mjesto za rano naseljavanje na kolonijalnoj ruti između Lime i Atlantika. Njezin glavni grad,
utemeljen još 1573., bio je jedna od prvih španjolskih kolonijalnih prijestolnica, a danas je drugi po veličini i važnosti (nakon Buenos Airesa).

PATAGONIJA

Patagonija se u početku može učiniti nedostižnom zbog veličine i obilja zahtjevnih fizičkih aktivnosti, ali uz malo energije i strasti prema autentičnim putovanjima, sav trud vašeg hard core trekinga bit će zasigurno nagrađen. Istraživanje atlantske obale Patagonije relativno je jednostavno. Kreće se Rutom Nacional 3 koja vodi od Buenos Airesa prema jugu.

Bogata argentinska kulinarska tradicija koja spaja okuse europske s onima kreolske i autohtone kuhinje, ipak je prije svega priča o mesu. Poznata u svijetu po visokokvalitetnoj teletini, najtipičnija argentinska hrana je asado, roštilj na ugljen, gdje se meso polako peče i tako impregnira dimljenim okusom.