Nagradni natječajiNotice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 204


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 205
Početna > Nagradni natječaji > Branka Branković Hajdarević - Prva ljubav u Dominikani

Branka Branković Hajdarević - Prva ljubav u Dominikani

 

Nakon zaredanih stresnih situacija, neophodan mi je bio predah na nekom putovanju i punjenje baterija. I kao naručeno naišla sam na akciju za putovanje u Dominikansku republiku pa smo bez previše razmišljanja uplatili put jer je ionako već predugo stajala na wish listi. Putujemo za 10 dana i tek tad zapravo shvatimo da ćemo Božić provesti na plaži, a ne kod kuće. Odlično, ionako od malena stalno gledam slike iz Australije kako ljudi u kupaćem slave Božić, pa evo i mi ćemo napokon vidjeti kako je to.

Na put idemo obiteljski - muž, sin od nepune dvije godine i ja. Sinu je ovo prvi prekooceanski let koji je prošao bez greške, a njegova sreća i spontani samostalni pljesak kad smo sletjeli je bio znak da je ovo stvarno bila dobra odluka. Stavili smo na glavu crvene kapice koje su nas dočekale u avionu i izašli na toplooo (tko još razmišlja o minusima u Zagrebu). Iduća postaja je bio hotel, to je uvijek neizvjesnost kako će zapravo izgledati. Došli smo u ogroman resort gdje su paunovi, patke, guske i mačke okolo slobodno šetali (da, čak i po restoranu), raznih vrsta ptičica na svakom ćošku, kutak za iguane - znali smo da je ovaj hotel apsolutno pogođen i da nema boljeg za nas. Gdje god se okrenemo sve svijetli, pjevaju Božićne pjesme, okićeni borovi, a mi pijemo koktel i ležimo na plaži....još nam je taj dio nestvaran.

Drugi dan nakon doručka, sin je upoznao svoju malu prijateljicu, godinu stariju od sebe i odmah su se lijepo slagali, skakutali po lokvicama vode kao male Pepe Pig. Druženje se nastavilo i popodne, pa opet drugo jutro pa smo se tako i mi roditelji upoznali. To su dragi Argentinci, kojima Hrvatska nije nepoznata jer su već bili u Dubrovniku i na Hvaru. Odmah smo razmijenili i dojmove s tada završenog Davis cupa u Hrvatskoj gdje smo mi izgubili upravo od Argentinaca. I tako, započelo je naše divno prijateljstvo veliko i malo, što je boravak učinilo još ugodnijim. Bilo je tu i dječjeg plesa na Badnjak, prvih malih poljubaca, do odmaranja na ležaljkama, svatko sa svojom bočicom mlijeka, preslatko ih je bilo gledati. A na sami Božić imali smo i simpatičnog tamnoputog Djeda Mraza koji je djeci dijelio poklone (da, mi imamo tipičnu uplakanu sliku djedici u krilu). A za taj autić i danas zna da mu ga je donio „Ho Ho“ u Dominikani.
Nakon Štefanja naš boravak je došao kraju, a naši argentinski prijatelji su nas ispratili na autobus uz poziv da dođemo kod njih u Buenos Aires. Pozivi su zaredali preko društvenih mreža, djeca su si čestitala rođendane, a nakon 11 mjeseci djeca su opet bila zajedno i igrala se ovaj put u Buenos Airesu. Iduća postaja je naravno Zagreb i čekamo ih da nam dođu.

Eto, kad se sve zbroji ovo putovanje je itekako utjecalo na naš život jer nam je donijelo divne prijatelje iz Argentine, jednu prvu dječju ljubav, odmor na Božić koji do sad nismo iskusili (nema kuhanja, pečenja kolača…).

Letite s Emiratesom!

Ponuda vina i alkoholnih pića na letu
 

Emirates posebnu pozornost posvećuje svojim vinskim listama koje uključuju pjenušce i vina svjetske klase. Vina koja se serviraju na svakoj ruti pažljivo su odabrana kako bi nadopunila jelovnike, a uključuju ekskluzivne primjerke koji se mogu naći samo na Emiratesovim letovima. Dugogodišnja strategija otkupa vina odraz je dobrih odnosa s najboljim svjetskim proizvođačima koje avioprijevoznik njeguje kako bi osigurao neke od najekskluzivnijih berbi. Emirates intenzivno ulaže u svoj vinski podrum u Burgundiji gdje pohranjuje oko 7 milijuna boca vina od kojih će neke biti spremne za serviranje tek 2035. godine. Od 2006. godine Emirates je uložio 700 milijuna dolara u vinske programe. Svojim putnicima nudi više od 80 vrsti pjenušaca i vina te više od 30 žestokih pića i 12 koktela. Emirates je također uložio u dugoročna partnerstva s nekim od najboljih svjetskih brendova što je rezultiralo najboljim žestokim pićima kao i ekskluzivnom ponudom u avionu. Žestoka alkoholna pića na letu se poslužuju besplatno u svim klasama te na svim rutama, a uključuju niz viskija, konjaka, džinova, votki i likera. Uz to, Emirates poslužuje čaj Dilmah u kabinama svih klasa više od 25 godina, a svake se godine konzumira gotovo 10 milijuna vrećica čaja.