Nagradni natječajiNotice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 204


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 205
Početna > Nagradni natječaji > Aleksandar Pokrajac - Kuba (Varadero)

Aleksandar Pokrajac - Kuba (Varadero)

 

Ljeto brzo prođe i jednu zimu prije nekoliko godina odlučio sam s prijateljima zamijeniti opet za ljeto. Našli smo jeftine avionske karte za Cubu. Letjeli smo od Zagreba do Frankfurta i zbog vremenskih neprilika u Americi bili su odgođeni svi prekooceanski letovi. Čekali smo 6 sati da opet poletimo. Ali čim smo sletjeli u Varadero zaboravili smo na ono čekanje i dugi let. Bilo je super kada smo usred zime opet mogli osjetiti ljetnu vrućinu. Varadero je zaista predivno mjesto za odmor, plaža kilometre dugačka, zanimljivi ljudi, puno mladih koji su se očito kao i mi zaželjeli ranijeg ljeta, odlični kokteli. Meni najbolji koktel koji sam probao je Cuba Libre (rum+ cola). Jedan dan iznajmili smo skutere te smo se vozili okolo, otišli na ručak i uglavnom uživali na plaži. Bilo je dana kada su bili veliki valovi i ako stave crvenu zastavicu na plažu ne smijete uopće ući u more. Mi smo ulazili nekoliko puta, ali odmah vam stignu čuvari plaže koji vas upozoravaju da morate izaći iz mora. Većinom je more bilo jako mirno i bilo je odlično tada roniti, ali kako je većinom pijesak u moru nismo baš nešto uspjeli naći i izvaditi na površinu. Navečer smo se šetali ulicama Varadera, družili se s lokalcima, zapalili koju Cohibu, popili koji koktel i slušali lokalnu glazbu. Taksi nije skup, svi voze stare aute koji su ogromni, troje sjedi naprijed, troje iza, a ima puno mjesta i zaista su udobni. Znali smo se voziti u okolna mjesta, otići na druge plaže ili na ručak. Najčešće smo jeli jastoga, nije skup, a i obično svi na ulici koji imaju restorane vuku vas za ruku i nude vam 2 jastoga po cijeni jednog. To mi je bilo super. Danima smo uživali i to mi je bila najdraža zima ikada u životu i moje prvo putovanje izvan Europe koje nikada neću zaboraviti. Ovo putovanje je utjecalo na moj život. Od tada sam počeo više putovati, ali iskreno nisam bio nakon toga izvan Europe. Super su putovanja i po Europi, ali jedva čekam opet priliku kada ću otići na neku dalju destinaciju.

 

 

Letite s Emiratesom!

Gastronomska ponuda na letu

Gastronomska ponuda na letu Emirates svojim putnicima pruža okus odredišta prema kojem lete putem autentičnih lokalnih jelovnika. Aviokompanija prati globalne kulinarske trendove i usredotočuje se na lokalne regionalne okuse. Prošle je godine posluženo 110 milijuna obroka s jednakom pažnjom posvećenoj detaljima u prvoj, poslovnoj i ekonomskoj klasi. Fokus Emiratesa na jednostavnim je jelima u kojima do izražaja dolaze svježe namirnice najviše kvalitete. Uz to, Emirates osigurava najbolje proizvode kroz dugogodišnja partnerstva diljem svijeta i podršku lokalnim dobavljačima i obrtnicima. Kako bi pratio regionalne i sezonske trendove u gastronomiji, Emirates mijenja mjesečne jelovnike na letu i neprestano nadograđuje svoje recepte. Zrakoplovna tvrtka također razvija sezonske jelovnike gdje god je to moguće pa su tako dostupni božićni meniji u prosincu ili posebni deserti za Valentinovo kojima Emirates svojim putnicima nudi nezaboravan doživljaj putovanja. Osim toga, za svoje najmlađe putnike Emirates priprema prilagođene obroke kao i posebne jelovnike pripremljene u skladu s medicinskim potrebama ili vjerskim običajima koji su osmišljeni s timom nutricionista i kuhara.