Nagradni natječajiNotice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 207


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 208
Početna > Magazin > Broj 44 > Riječ urednice

Riječ urednice

U kojem mjesecu vi počinjete cviljeti da vam je dosta zime i da jedva čekate ljeto? Oni na istoj valnoj dužini kao i ja, reći će odmah poslije Nove godine. Većina će pomisliti na to tijekom prve bljuzge, a ima i onih (khm, čudaka) koji će reći da im se to ne događa te da i ljeti sanjaju zimu. Jedino logično objašnjenje jest da je tolerancija na zimu proporcionalna ljubavi prema skijanju i ostalim zimskim sportovima. E pa moja, usudim se reći, mržnja prema zimi, proporcionalna je temperaturi koju mi trenutačno pokazuje termometar. Iako riskiram da ovaj tekst, pisan u nedostatku kisika u mozgu zbog upaljenih sinusa, ispadne prilično nesuvislo, polažem nade u lektoricu koja će vjerojatno izbaciti sve one suvišne riječi koje sam nabacala u bunilu. A sada, uz 15. šalicu čaja s medom i limunom (14. mi je upravo završila u krilu, po svježim isprintima za iščitavanje), vrtim fotke s prošlogodišnjeg proljetnog putovanja, kad sam sva sretna hopsala sa sladoledom u ruci po SUNCEEM obasjanoj Toskani. Dio je to redovne terapije protiv bolesti, stresa, lošeg vremena ili, jednostavno, napornih dana, a ta najbolja terapija su putovanja. Bilo da se prisjećate onih prošlih, bilo da planirate buduća. Dok gledam fotke, birajući onu koja će vas dočekati na početku magazina, u glavi mi se vrte slike predivnog malog hotela u Quercegrossi i bazena s kojeg se pruža pogled na toskanske brežuljke i odličnu slastičarnicu u susjedstvu, uspona na jedan od preostalih tornjeva u San Gimignanu te žućkastih tonova uličica Volterre. Prisjećam se i ručka u podnožju dvorca u Gaiole in Chianti te svakodnevnih odlazaka na večeru u moju novu simpatiju, čarobnu Sienu, u restoran Nona Gina u kojem sam kušala najbolje njoke punjene ricottom, u tajanstvenom zelenom umaku. U tom nadasve ugodnom mjestu dobroćete jesti i piti, a na kraju će vas počastiti i fiiinim domaćim amaretom, jer nakon savršene večere mora doći i „jedna putna“. Iskreno rečeno, odmah mi je nekako lakše hendlati ovu prehladu i umor od čitanja jer vas uskoro očekujemo na našem sajmu turizma PLACE2GO. Prije toga svakako prelistajte novi broj magazina koji se nalazi pred vama. Ma, sve ćemo brige rastjerati tolikim idejama za nova putovanja!

P.S. Što se tiče umaka Nona Gina, nagađam da je od pistacija; znate li o čemu se doista radi, pliz javite. Šaljem novi broj magazina onome tko mi otkrije tajnu!