Nagradni natječajiNotice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 207


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/place2go.org/place2go.hr/index.php on line 208
Početna > Magazin > Broj 44 > Tema broja - Sejšeli

Tema broja - Sejšeli

Usred morskog tirkiza rasporedili su se zeleni otoci, obrubljeni bijelim pješčanim plažama koje presijecaju crne ovalne stijene – tako bismo u jednoj rečenici mogliopisati Sejšele. No, oni su daleko više od jedne rečenice,zbog čega vam na sljedećih 26 stranica nismo uspjeli u potpunosti dočarati sve što smo vidjeli. Možda vas upravo to potakne da ih doživite iz prve ruke!

MAHE

Bez obzira na to s koje strane svijet a dolazili,sletjet ćete na međunarodni aerodrom,
nedaleko od glavnoga gradaVictori je, na najvećem sejšelskom otoku Mahéu.

PRASLIN

Nakon sat vremena vožnje brodom od glavnog otoka Mahéa, dolazi se na Praslin, sejšelski otok poznat i kao jedna od najpopularnijih destinacija za bračna putovanja. Koliko su zastupljena upravo bračna putovanja, govori i činjenica da svaki hotel nudi posebne paket aranžmane za netom
vjenčane parove, ali i organizaciju vjenčanja za one koji žele ondje izreći sudbonosno DA.

LA DIGUE

Na najmanjem od tri najturističkija sejšelska otoka živi svega 2000 žitelja, od kojih znatan dio čine stranci. Među njima je najviše Nepalaca koji dolazena privremeni boravak (najčešće), a zaposleni su na poslovima osiguranja i građevine (informaciju sam dobila od vodiča pa ju je teško provjeriti). Naravno, taj se broj znatno poveća dolaskom svakog novog broda punog turista.

FLORA I FAUNA

Izolirani milijunima godina od ostatka svijeta, Sejšeli se mogu pohvaliti jedinstvenom florom i faunom. Tropska i vlažna cjelogodišnja klima ima znatan utjecaj na biljne i životinjske vrste koje obitavaju na ovom otočju.

UDALJENI OTOCI

Sejšelsko otočje podijeljeno je u dvije grupe: prva se sastoji od 43 otoka, nazvana Unutrašnji otoci (Inner Islands), a čine ih otoci udaljeni oko 90 km od glavnog otoka Mahéa. O njima smo već pisali na prethodnim stranicama, a ovo su još neki od značajnijih.