“Kuhanje i služenje” moto je hrvatskog Lionsa u vezi objavljivanja svoje kuharice hrvatske kuhinje  s ciljem prikupljanja sredstava za stipendije učenika težeg materijalnog statusa.

Članice povjerenstva New Voices Hrvatska Lions Internationala osmislile su i objavile kuharicu kojoj je cilj na zanimljiv, informativan i lepršav način prezentirati hrvatsku gastro i etno tradiciju na velikom događanju Lions Europa Forum Zagreb 2022. koje će se održati od 27.10. do 29. 10.2022. u Zagrebu u hotelu Westin.

Prodajom kuharice “Cooking&Serving from Croatia with love” osigurat će se sredstava za  stipendije talentiranim učenicima težeg materijalnog statusa za dodatna školovanja iz domene kuharsko-gastronomskih znanja, usavršavanja organizacijskih sposobnosti i razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

„Naše članice nisu profesionalne kuharice, ali u stvaranju ovog humanitarnog projekta unijele su svoje emocije, vještine i vrijeme i time žele doprijeti do svakog čitatelja u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše zemlje kako bi strancima približili bogatstvo gastronomske tradicije koje Hrvatska posjeduje“, poručili su iz Lions Districta-126 u Hrvatskoj.

Ova sadržajem bogata kuharica imat će 250 stranica na kojima će hrvatska kuhinja biti dočarana privlačnim ilustracijama i najpoznatijim regionalnim receptima.

“Provedbom i ostvarivanjem ovog cilja potičemo izvrsnost dajući naglasak obrazovanju koje stvara vrhunske stručnjake potrebne hrvatskom turizmu kao glavnoj gospodarskoj grani”, poruka je članica Povjerenstva.