Sveti Ivan Zelina: 54. izložba vina kontinentalne Hrvatske

Sveti Ivan Zelina ima bogatu povijest proizvodnje vina. Može se pohvaliti kao jedini grad u Hrvatskoj u kojem je tradicija održavanja vinskih izložbi stara više od jednog i pol stoljeća.

Prva izložba vina na ovim prostorima održana je davne 1860. godine zaslugom Dragutina Stražimira (1821. – 1891.) koji je svojim djelovanjem i znanjem sabranim u knjizi „Vinogradar“ učinio mnogo na vinogradarskoj, ali i ukupnoj gospodarskoj svijesti ljudi ovog kraja. On je postavio temelje modernog vinogradarstva, a svoja je vina izlagao i na izložbama širom Europe.

O važnosti ove izložbe govori i podatak da su stručni ocjenjivački sudovi dosad ocijenili preko dvanaest tisuća uzoraka vina. Ovako veliki interes dodatno ističe grad Sveti Ivan Zelina kao jedan od najznačajnijih hrvatskih gradova u razvoju vinske kulture i tradicije.

  • Datum: 10.06.2022.
  • Vrijeme: 18.00 h
  • Degustacije: Više od 400 najboljih vina kontinentalne Hrvatske
  • Glazbeni program: Voljen Grbac, Mirko Švenda ŽIGA

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?
Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Pantovčak 39a

Telefon: 098 352675 / 098 272535

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr