Ministrica Brnjac održala sastanak uoči sezone

Ministrica Brnjac uoči ljetne sezone održala sastanak s predstavnicima turističkog sektora

Uoči početka glavnog dijela turističke godine ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je održala sastanak s predstavnicima turističkog sektora među kojima su bili članovi Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice i Savjeta za oporavak i razvoj turizma, predstavnici hotelskih grupacija te strukovnih udruženja.

Dosadašnji rezultati svjedoče da smo se i ove godine kvalitetno pripremili i poduzeli sve potrebne aktivnosti kako bi učvrstili i nadogradili poziciju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije visoke kvalitete i raznolike ponude. Još je bitnije da naša emitivna tržišta sve više Hrvatsku prepoznaju kao cjelogodišnju destinaciju. To nam je važna komponenta u razvoju održivosti hrvatskog turizma. Kada govorimo o vrijednosti fiskaliziranih računa za prva četiri mjeseca ove godine, možemo itekako biti zadovoljni. U prosjeku je svaki mjesec imao povećanje od 10 posto u odnosu na iste mjesece rekordne predpandemijske 2019.

– Poručila je ministrica Brnjac te dodala da vjeruje kako će se ovako dobri rezultati nastaviti i u ljetnoj sezoni kada ostvarujemo 70 posto ukupnog turističkog prometa i 63 posto ukupnih prihoda.

Uspješna sezona pred nama

Predstavnici turističkog sektora kazali su kako je potražnja za Hrvatskom iznimno dobra te da je na emitivnim tržištima jedna od vodećih destinacija za odmor. Vjeruju da će ova sezona uz nastavak suradnje Vlade Republike Hrvatske i cijelog sektora zasigurno polučiti dobre rezultate.

Prema podacima Porezne uprave u prva četiri mjeseca 2022. godine u turističkim djelatnostima ukupno je fiskalizirano računa u vrijednosti 5 milijardi i 457 milijuna kuna, odnosno 170 posto više nego li istom razdoblju protekle godine. U usporedbi s prva četiri mjeseca 2019. fiskalizirano je računa u vrijednosti 11 posto većoj.

U Hrvatskoj je do sada ostvareno više od 1,9 milijuna dolazaka i 6,2 milijuna noćenja. To je 172 posto više dolazaka i 154 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. U ovoj godini navedeni rezultati ostvareni su čak mjesec dana ranije nego li protekle godine. U usporedbi s istim razdobljem 2019. godine, ostvareno je 71 posto dolazaka i 83 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Pantovčak 39a

Telefon: 098 352675 / 098 272535

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr