Uskoro počinje Advent u Zagrebu

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 27. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima do 7. siječnja.

Tako je, uz poštivanje realnosti aktualne situacije, 27. studenog predviđeno paljenje prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, a oko 19:00 sati upalit će se lampice na Zrinjevcu.

Kulturno-glazbeni program

Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa Zagreb, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja. Ona će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa Zagreb održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata. Između ostalog, nastupit će Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost.

Tu su, naravno, i pojedini zagrebački muzeji poput Muzeja za umjetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja prekinutih veza i Muzeja čokolade koji su se uključili s prigodnim programima, a treba istaknuti i ostala događanja kao što su: predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q’ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.

Noviteti u programu

Ovom prilikom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila:

„Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima. Posebno mi je drago najaviti 6 novih programa, a to su: Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti, Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika te Advent u zagrebačkim hotelima. Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz prigodno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje. Nastavit ćemo i s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa. Nastavit ćemo i s projektom Svjetlost Adventa gdje s odabranim institucijama na Gornjem gradu ukrašavamo njihove prozore u blagdanskom duhu. TZGZ promovira Advent Zagreb putem integriranih online i offline kampanja na više od 16 tržišta. Osmislili smo i posebnu promociju u sklopu Svjetske izložbe EXPO Dubai. Također, ostvarili smo našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.“

Poziv na Advent

Uz navedeno, TZGZ će s partnerima prigodno urediti 11 lokacija u Donjem gradu: Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu: Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

Pozivamo sve da i ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela. Za one koji ne mogu biti tu osigurani su online prijenosi na društvenim mrežama TZGZ-a. Bogat kulturno-glazbeni program po raznim lokacijama u gradu će se, naravno, održati u skladu s najnovijim službenim mjerama i preporukama te su svi programi podložni promjenama. Detaljne satnice svih programa, kao i aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama.

Fotografije: S. Kaštelan

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr