Pelješac poziva na najbogatiji Festival soli do sada

 

 

Tradicionalna manifestacija ove se godine širi na čitav poluotok i donosi najbolju zabavu za kraj ljeta

Još jedna sjajna vijest s Pelješca! Peti Festival soli počinje 20. kolovoza u Stonu i ove se godine širi na čitav poluotok. Tako će sve do 20. rujna od Stona, preko Janjine do Orebića i Trpnja posjetitelji uživati u degustacijama lokalnih specijaliteta i vina, izložbama, koncertima, radionicama i prezentacijama u kojima je stonska sol iz najstarije solane na svijetu glavna zvijezda.

Najbolje od južne Dalmacije

Sve najbolje što jug Dalmacije ima bit će „servirano“ na ovoj atraktivnoj manifestaciji uz promotivne cijene. Vrhunska pelješka vina 20 posto povoljnija, festivalski meniji po cijenama od 120 i 180 kuna, posjet uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima – sve vas to očekuje u novoj, bogatijoj verziji Festivala. U program se uključilo četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkaša i brodara s čitavog poluotoka. Osim eno-gastro doživljaja, u pripremi je i zabavni program, a gosti Pelješca mogu sudjelovati u posebnom doživljaju – berbi soli.

Festival soli kao čuvar pelješke tradicije

Baš kao što je u 14. stoljeću solana u Stonu bila strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, tako je i danas čuvar tradicije ovog kraja. Adut je koji uz pelješka vina, bogatu baštinu i vrhunske specijalitete, na kraju ovogodišnje odlične sezone, obogaćuje ukupnu turističku ponudu Pelješca i cijele regije.

„Nakon iznimno uspješnog Festivala peljeških podruma, na kojem u svibnju i lipnju pedesetak vinarija, vinoteka, hotela, restorana i konoba predstavilo svoju ponudu, vrhunska vina i specijalitete, sve je spremno za još jednu atraktivnu manifestaciju. S obzirom na veliki broj gostiju koji boravi na Pelješcu očekujemo još veći uspjeh i sjajan odaziv, a vjerujemo da će festivalski program privući i goste iz susjednih odredišta. Iduće ljeto bit će još uzbudljivije i zabavnije, jer su uz Festival peljeških podruma i Festival sol u pripremi još tri festivala – kamenica, kapetana i peljeških okusa.“

Ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston, koja je uz turističke zajednice općina Orebić, Janjina i Trpanj organizator svih pet festivala.

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika! Festival soli najbolja je pozivnica za posjet ovom magičnom poluotoku.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr