TAP Air Portugal pokrenuo je novu liniju Zagreb-Lisabon

TAP Air Portugal započeo je 12. lipnja 2021. s izravnim letovima iz Zagreba prema Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Nova linija prometovat će tri puta tjedno – srijedom, petkom i nedjeljom. Polazak iz Zagreba bit će u 13:25 sati, a predviđeni dolazak u Lisabon je u 15:50 sati. Iz Lisabona letovi polaze u 8:00 sati ujutro s planiranim dolaskom u Zagreb u 12:05 sati.

Povezanost s Amerikom i Afrikom

 

„Izuzetno nam je drago što smo otvorili novu liniju do Zagreba, koja omogućava Hrvatima da posjete Portugal ovog ljeta. Omogućuje i Portugalcima da izravno putuju u Zagreb, na hrvatsku obalu i u Dubrovnik, umjesto da lete preko drugih europskih gradova. Konačno, to dodatno učvršćuje položaj Lisabona kao najboljeg europskog čvorišta jer su letovi za Zagreb usklađeni s našom razgranatom mrežom letova u Americi i Africi. Pokretanje ove nove linije također je važan znak oporavka u sektoru turizma i zrakoplovstva. Jačamo svoju predanost tako što garantiramo svim putnicima čisto i sigurno okruženje u svim fazama putovanja i fleksibilnu politiku rezerviranja karata.”, izjavio je Arik De, glavni direktor Sektora prihoda i razvoja ruta u TAP Air Portugal.

Vrata jugoistočne Europe

 

“Drago nam je vidjeti TAP Portugal u Zagrebu nakon pet godina stanke,” rekao je Yavuz Aytis, voditelj razvoja ruta u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. “Ova linija neće povezati samo dva glavna grada – zahvaljujući širokoj mreži kompanije TAP Air Portugal u Lisabonu, putnici će imati pristup kontinentima Amerike i Afrike, kao i jadranskoj obali na domaćim letovima iz Zagreba. Ponovnim pokretanjem linije Zagreb – Lisabon dodatno će se ojačati pozicija Zračne luke Franjo Tuđman kao „ulaznih vrata“ u jugoistočnu Europu.”

Utjecaj pandemije

 

TAP neprestano prati razvoj pandemije i njezine utjecaje na zrakoplovnu industriju, a popis destinacija i letova dostupnih u rezervacijskom sustavu se prilagođava sukladno potrebama. Daljnje informacije o ograničenjima putovanja i uvjetima ulaska u Portugal mogu se pronaći na poveznici.

Fleksibilna polica

 

TAP je uveo još veće fleksibilnosti u svoju Book with Confidence policy. Korisnici koji rezerviraju letove do 31. srpnja mogu izvršiti promjenu rezervacije besplatno do tri dana prije leta. Na taj način se svim putnicima nudi veća fleksibilnost te mogućnost da sa sigurnošću rezerviraju i organiziraju svoja putovanja. Sve informacije o tome kako promijeniti rezervacije dostupne su na ovoj poveznici.

Sigurnost na letovima

 

Bez obzira na to što su svjesni činjenice da je okruženje u zrakoplovu jedno od najsigurnijih i najsterilnijih s gledišta zaraznih bolesti, zahvaljujući učinkovitosti sustava filtriranja zraka na zrakoplovu, HEPA filterima kao i na konfiguraciji kabine, TAP je prilagodio svoje procese i implementirao nove i poboljšane postupke kako bi garantirao svim putnicima čisto i sigurno okruženje u svakoj fazi putovanja. Zdravlje i sigurnost svih je TAP-ov prioritet.

O TAP-u

 

TAP je vodeća portugalska zrakoplovna kompanija, a član je globalnog zrakoplovnog udruženja Star Alliance od 2005. godine. U prometu je od 1945. godine, a središte TAP-a je u Lisabonu, privilegiranoj pristupnoj platformi u Europi – na križanju s Afrikom, Sjevernom, Srednjom i Južnom Amerikom – stoga je portugalska zrakoplovna tvrtka lider među kompanijama koje povezuju Europu i Brazil.

Baš Naš festival

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr