Vinarija Kabola slavi 130. rođendan

 

Najljepša vinska heritage priča Istre, 130 godina vrhunske kvalitete i tradicije vinarije Kabola

 

Pouzdanost, tradicija i povjerenje potrošača ključ su uspjeha svake vinske heritage priče, baš kakva je ona istarske vinarije Kabola, koja slavi 130. obljetnicu. Tri generacije obitelji Markežić stvarale su jedinstvena vina.

 Dugogodišnja tradicija

 

Kupci vjeruju onima koji dugo opstaju na tržištu, a Markežići svoju vinsku priču pišu od 1891. Te je godine nono Ivan napunio prve butelje Muškata momjanskog, sorte u kojoj su uživali kraljevi i carevi, a i danas intrigira vinski svijet. Duboko poštujući tradiciju i prirodu sadašnji vlasnik Kabole Marino Markežić, avangardnim i inovativnim pristupom vinariju je pozicionirao u vrh vinske scene. Vinariju je pod imenom Kabola u Kanedolu pored Momjana otvorio 29. svibnja 2005. pa se taj datum simbolično slavi kao rođendanski.

Filmsko imanje

Kabola nije sinonim samo za vrhunska vina, nego i najljepše istarsko imanje s kamenom stancijom koje izgleda kao kulisa romantičnog filma. Baš zbog toga ovu vinariju obožavaju svi, od celebova i influencera, ljubitelja vina do filmskih zvijezda. Tu je snimio spot popularni duet 2Cellos, Salma Hayek scene za film The Hitman’s Wife Bodyguard, a nedavno je završeno snimanje scena za slovački film Šťastný Nový rok: Dobrodošli.

Vrhunska vina

No istinske zvijezde ove vinarije iznimna su vina proizvedena po ekološkim principima, pa su sve etikete nositelji bio certifikata. Posebno su tražene malvazije produljene maceracije poput onih odležanih u amforama ili drvenim bačvama. Nećete odoljeti ni moćnim teranima. Prošla je vinogradarska godina, slažu se u Istri, bila iznimna, pa ćete se oduševiti i svježom Malvazijom.

Ako još niste bili u ovoj istarskoj vinariji, sada je pravo vrijeme, jer vas u rođendanskoj godini očekuju brojna iznenađenja i pogodnosti. Više informacija možete saznati na službenoj stranici vinarije Kabola.

Na fotografijama: djed Ivan i unuk Marino, otac Mario i sin Marino Markežić

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr