Stvaranje boljeg svijeta za žene, ali i sve ljude

Na Dan planeta Zemlje važno je i konkretno pokazati da se društveno odgovorno poslovanje może učiniti sastavnim dijelom kompanije i njenih ljudi. U Avonu i s ciljem stvaranja boljeg svijeta za žene, koji je bolji svijet za sve.

Godina promjena za žene

U 2020. se za sve nas mnogo toga promijenilo, ali posebno za žene. Covid-19 pandemija uzrokovala je širenje rodnih razlika, unazadila zaposlenost i mogućnosti za žene. I slučajevi rodno uvjetovanog nasilja u obitelji porasli su tijekom obaveznih zatvaranja. Promjena ovih trendova potrajat će mnogo godina.

Avonovo najnovije Izvješće o društvenoj odgovornosti pokazuje rad kompanije na rješavanju sada novih potreba svojih zaposlenika, predstavnica i zajednice, kako bi ih mogli uspješno podržavati, čak i kada su se okolnosti brzo mijenjale. Prenamijenili su proizvodne linije na proizvodnju sredstava za dezinfekciju, podržali svoje predstavnice u ubrzavanju prelaska na internet prodaju i surađivali s nevladinim partnerima širom svijeta kako bi dosegnuli i pružili podršku ženama s povećanim rizikom od rodno uvjetovanog nasilja.

Dostignuća tijekom 2020.

Najvažnija dostignuća u Avonovom društveno odgovornom poslovanju tijekom 2020. godine globalno uključuju:

  • Pokretanje kampanje #IsolatedNotAlone, koja je dosegla preko 96 milijuna ljudi na društvenim mrežama. U njoj je donirano milijun dolara nevladinim organizacijama za borbu protiv nasilja kako bi brzo odgovorile na povećanje nasilja tijekom zatvaranja zbog pandemije. I Avon u Hrvatskoj bio je dio te donacije i to udruzi U.Z.O.R. u Rijeci, koja svojim uvijek dostupnim besplatnim brojem 0800 333 883 pruža direktnu pomoć žrtvama.
  • Doniranih 9,2 milijuna dolara širom svijeta, boreći se protiv raka dojke i nasilja nad ženama.
  • Globalno je proizvedeno preko 9 milijuna jedinica sredstava za dezinfekciju i preko 4 milijuna maski za lice.
  • Dosegnuti su svi ekološki ciljevi za emisije ugljika, otpad i recikliranje i upotrebu vode za 2020. godinu.
  • Svi Avon katalozi tiskani su na papiru održivog izvora.
  • Postignuto 90% recikliranja u našim operacijama.

Stvaranje boljeg svijeta

U Avonu želimo stvoriti mogućnosti za žene, i muškarce, da zarađuju i uče, na svoj način i pod svojim uvjetima. Ljepota je više od onog što vidiš u ogledalu. To je neovisnost i samopoštovanje koje dolaze s financijskim osnaživanjem; to je samopouzdanje koje dolazi s učenjem novih vještina; to je senzualno uživanje u posebnom mirisu; to je biti zdrava i sretna, i najbolja što možeš biti.

 Natura&Co grupacija

Kao dio Natura&Co grupe, Avon je postavio ambiciozne ciljeve u skladu s predanošću cijele grupe, koja se bavi rješavanjem nekih od najvažnijih svjetskih problema. Zajedno izazivaju sebe da učine više i idu brže, ka rješavanju klimatske krize i osiguravanju rodne jednakosti i inkuzivnosti. Fokusirane su ka ekološki prihvatljivom poslovanju s ciljem kružne ekologije i regeneracije.

Natura&Co je i certificirana B Corp, te su se i u Avonu obvezali na isto, pridruživši se preko 3.500 tvrtki na globalnoj razini. B Corp kompanije ispunjavaju najviše standarde društvene i ekološke uspješnosti, transparentnosti i ravnoteže između poslovne dobiti i svrhe.

Svoje poslovanje i podršku zajednici s kojom živi, Avon i dalje bazira na viziji stvaranja boljeg svijeta za žene, koji je i bolji svijet za sve.

avon bolji svijet
avon

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr