Posjetiteljima Bola na raspolaganju brzi antigenski testovi

Kako bi omogućili svojim gostima što ugodniji i sigurniji boravak u Bolu, Turistička zajednica Bol u suradnji s ordinacijom opće medicine dr. Markice Tomića dogovorila je od utorka, 13. travnja, provođenje antigenskih testova. Zahvaljujući njima, posjetitelji će vrlo brzo imati podatke radi li se o COVID-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji.

Bol je ujedno i prvo otočko mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je osiguralo uslugu antigenskog testiranja. To je još jedan od pokazatelja odgovornosti ovog mjesta te ozbiljnih priprema za predstojeću sezonu. Tijekom travnja provest će se i cijepljenje većine turističkih djelatnika, a do kraja svibnja očekuje se procijepljenost lokalnog stanovništva od 50%.

Prilagođavanje turističke ponude

 

Zračna luka Brač trenutno ima najavljene letove iz Ljubljane, Dusseldorfa, Zagreba, Beča i Linza. Letovi se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji, a početak zračnog prometa očekuje se u drugoj polovini svibnja. Direktor Zračne luke, g. Tonči Peović, ističe da će se testiranje na Covid antigenskim testovima organizirati na poziv organizatora putovanja ili aviokompanije.

Krajem travnja planira se otvaranje i prvih bolskih hotela, u kojima će gostima biti dostupne maske za lice, a provodit će se sve potrebne i definirane epidemiološke mjere i protokoli.

Jedinstvena plaža Zlatni rat, duga 500 metara, jedna je od rijetkih koja, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2500 kupača. Na plaži će se redovito dezinficirati ležaljke, a kupači će imati na raspolaganju dezinfekcijska sredstva te osiguran razmak od 2 m između ležaljki.

Novi turistički programi na otvorenom uz poštivanje sigurnosnih mjera

 

Sve je veći interes za programe na otvorenom. Zato su u Turističkoj zajednici Bol osmislili šetačke i biciklističke staze, temeljene na lokalnim legendama. Vrh pješačke rute br.100 skriva patuljka Macića, čije je blago u podzemnim špiljama. Šetnjom stazom br.101 moguće je doznati kako su u 16. stoljeću živjeli glagoljaši u samostanu pustinje Blaca, uklesanom u stijene. Broj 102 zapamtit će ljubitelji zmajeva. Tuda mogu prošetati do Zmajeve špilje, gdje ih očekuju stoljetni reljefi sa slavenskim mitovima o vilama, vukodlacima i vješticama. Pogled s visine od 307 metara dugo ostaje u sjećanju.

Iskusne bicikliste čeka zahtjevna, no i atraktivna biciklistička staza br.768 duga 45 km, koja se proteže duž otoka Brača. Vodi sve do vrha Vidove gore s prekrasnim pogledom na obližnje otoke. Tamo su se nekad okupljale nježne vile, koje bi se po ružnom vremenu pretvarale u vještice. Još je jedna, omiljena staza biciklista, a vodi kraj mirisnih polja ružmarina, kadulje i lavande do prelijepog Zlatnog rata. Jedna od najljepših plaža svijeta skriva kamen sreće – izvor vječne sreće i blagostanja. Više o stazama moguće je vidjeti u mapi, dostupnoj u uredu Turističke zajednice u Bolu.

Fotografije: Julien Duval

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr