Rijeka kao gastronomsko središte regije

Od rooftop fine dininga do kušanja svježe ribe na plaži uz uživanje u pogledu na Kvarnerski zaljev

Novi Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa postat će istinsko gastronomsko središte regije. S čak šest restorana i barova resort će domaćim i međunarodnim gostima pružiti vrhunska kulinarska iskustva koja slave jadranski način življenja.

Novi kulinarski standardi

Najbolje od hrvatske i mediteranske gastronomije i usluge vrhunskog stila življenja bit će dostupne na savršenoj lokaciji između gradova Rijeke i Opatije. Chefovi Miljenko Kosanović i Deni Srdoč predvodit će timove i resort u postavljanju novih kulinarskih standarda. Gosti resorta će moći počastiti svoja nepca kreativnim jelima i uživati u predivnom pogledu na Jadransko more.

The Kitchen by Miljenko

Executive chef Miljenko Kosanović bit će zadužen za gastronomsko uživanje, prije svega u restoranu The Kitchen by Miljenko. Restoran će predstavljati raznoliku hrvatsku kulinarsku tradiciju kroz slasna jela pripremljena od lokalnih namirnica.

„Ponuda restorana temeljit će se na kvalitetnim lokalnim namirnicama i mojoj suradnji s domaćim proizvođačima. Pripremat ćemo tradicionalna hrvatska jela s modernim štihom i gostima omogućiti da otkriju destinaciju kroz njezinu raznoliku gastronomiju. Iznimno sam ponosan na činjenicu da sam član ovog fantastičnog tima i da imam priliku predstaviti Rijeku i Kvarner svim našim gostima, a posebno onima koji će nas posjetiti po prvi puta“

Održivi fine dining s pogledom na more

Deni Srdoč, najmlađi hrvatski kuhar nagrađen Michelinovom zvijezdom, vodit će goste kroz fine dining putovanje hrvatskom gastronomijom.

„Moj način pripreme hrane spoj je suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćen talijanskim i francuskim trendovima. Oslanjam se na kreativan pristup receptima i koristim kvalitetne namirnice odabranih hrvatskih farmi. Pobornik sam filozofije „od farme do stola“ te podupirem zero-waste pokret. Nebo Restaurant & Lounge uzbudljiv je projekt i jedva čekamo svoje prve goste kako bismo im pružili potpuno novo kulinarsko iskustvo“

Mediteranski ambijent restorana i barova

U restoranu Jedro na plaži resorta gosti će moći uživati u ugodnom ambijentu i morskom povjetarcu, te kušati svježu ribu i morske plodove koje su toga dana ulovili domaći ribari. Posjet Jedru, što je vidljivo i iz samoga imena restorana, poziv je gostima da „odjedre“ u opuštajuću atmosferu i proslave male životne užitke.

S druge strane, Sunce Pool Lounge Bar, koji se nalazi pored bazena, savršeno je mjesto za izležavanje na suncu i pijuckanje osvježavajućih koktela i pića. Posjetitelji mogu uživati u slasnim zalogajčićima uz spektakularne zalaske sunca iza planine Učka i opuštajuće zvukove lounge glazbe.

Istovremeno, u opuštenoj i sofisticiranoj atmosferi Aura Loungea, smještenog u prozračnom predvorju resorta, gosti mogu uživati u jutarnjoj kavi, laganom ručku ili popodnevnom čaju. Nakon duge šetnje uz more mogu posjetiti Villoresi Sports Café, savršeno mjesto za opuštanje uz craft pivo ili šalicu ukusne kave.

Ponuda Nebo Restaurant & Loungea sadrži pomno osmišljene degustacijske menije i najbolja vina iz Hrvatske i svijeta u restoranu. Inovativne koktele za goste pripremaju vrhunski miksolozi u loungeu uz zvukove glazbe koju puštaju DJ-evi. Sve su to razlozi zbog kojih će taj dinamični restoran & lounge na krovu resorta postati najpopularnije gastronomsko odredište u Rijeci i Kvarneru.

Osim što će obogatiti i inovirati kvarnersku kulinarsku scenu, resort u Hrvatsku dovodi i prvi eforea spa & health club, koji će gostima pružiti ekskluzivno holističko wellness iskustvo. Istovremeno će se svi gosti resorta, bez obzira borave li u sobama ili apartmanima, buditi uz predivan pogled na more i uživati u jedinstvenom jadranskom joie de vivre.

Autor fotografije chefova: Filip Gržinčić

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr