Inicijativa (Proljeće se) BUDI NA LOŠINJU!

 

Nakon duge zime i boravka u zatvorenim prostorima, vrijeme je za boravak na svježem zraku vrhunske kvalitete na otoku Lošinju.

Čistoća mora, blaga klima, biljni pokrov te prepoznatljivi otočni mirisi posjetitelje čine sretnijima i zdravijima. Na otoku vitalnosti nude se i razni programi u prirodi te specijaliziranim ustanovama.

Prirodne ljepote

Lošinjska transverzala, staze lošinjskih kapetana i put dupina samo su neke od 200 kilometara uređenih šetnica i pješačkih staza koje su idealne za zdrav i aktivan odmor. Za one najaktivnije, tu je i planina Osoršćica s najvišim vrhom Televrin (588m).

Akvatorij lošinjskog arhipelaga prirodno je stanište dobrih dupina. Zašto ih ne biste bolje upoznali? Sudjelujte u programima lošinjskog Instituta Plavi Svijet, saznajte više informacija o ovim divnim stvorenjima te, ono najvažnije, naučite kako se ponašati u njihovoj blizini.

Bogata kulturna baština

Bogata kulturna baština ostavila je traga u arhitekturi, običajima, pričama i legendama koje se mogu najbolje upoznati obilaskom lošinjskih muzeja.

Nezaobilazna lokacija svakako je najpoznatiji stanovnik otoka Lošinja – Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine, koji se trajno smjestio u suvremenom Muzeju Apoksiomena.

Nasuprot Apoksiomena, usidrio se muzej na otvorenom – Lošinjski loger Nerezinac, koji na zanimljiv i interaktivan način prikazuje i interpretira bogatu pomorsku tradiciju Lošinja.

Easter Splendour

Hotel Bellevue pripremio je posebnu Easter Splendour ponudu za sve goste koji odluče provesti Uskrs na Lošinju u vikendu punom blagdanskog slavlja, opuštanja i gastronomskih užitaka za cijelu obitelj. Najmlađi gosti moći će uživati u zabavnim igrama i aktivnostima – od oslikavanja lica i radionice izrade čokolade Willy Wonka do „bunny“ joge do neizostavnog lova na uskrsna jaja. Večeri će upotpuniti a cappella izvedbe, gin i jazz pod zvijezdama, a vrhunac će biti izvrsna gastronomska simfonija trojice vrhunskih kulinarskih majstora koja će oduševiti svakog gurmana.

Također se organizira i eko–izlet tijekom kojeg gosti mogu istražiti prirodu, zasaditi drvo i ostaviti svoj trag na Lošinju.

Ana Kučić, predsjednica TZG Malog Lošinja i gradonačelnica Grada Malog Lošinja:

“Za Uskrsne blagdane otvaramo velik broj smještajnih objekata: od hotela Bellevue, Alhambra, Punta, Televrin i Kredo do kampova Čikat, Lopari i Rapoća, uz brojne objekte u privatnom smještaju. Iako Uskrs dočekujemo u posebnim okolnostima, vjerujemo da će naši gosti pronaći uzbudljivo utočište te uživati u prirodnim ljekovitim činiteljima koje nudi Lošinj – otok vitalnosti.”

Autori fotografija: Joshua Cirjak, Antonio Pavela i Sandro Tariba

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr