Članice Star Alliancea ostvarile sjajne rezultate u programu revizije zrakoplovnih kompanija vezanih uz mjere zaštite od virusa COVID-19

APEX Health Safety Powered by SimpliFlying stvara novi standard za očuvanje dobrobiti putnika

Udruga Star Alliance ponosna je na svoje četiri članice, koje su dobile najviše ocjene u novom programu revizije mjera zaštite od virusa COVID-19 APEX Health Safety powered by SimpliFlying, koji se odnosi na zrakoplovne kompanije certificirane za zaštitu putnika tijekom pandemije.

Air Canada, Singapore Airlines, Turkish Airlines i United Airlines među dvanaest su zrakoplovnih kompanija koje su u cijelosti provele reviziju. Također su među sedam koje su stekle dijamantni certifikat kao kompanije koje nude „zaštitu putnika na razini bolnica”.

APEX Health Safety powered by SimpliFlying omogućuje proces validacije u 58 točaka kojim se zrakoplovne kompanije potiču da mjere podignu na razinu koja nadilazi državne standarde. Sve zrakoplovne kompanije u svijetu mogu sudjelovati u ovom procesu. Nakon uvodne revizije u kojoj se provjeravaju dokazi o provedenim mjerama, pokreće se proces verifikacije po koracima. Nakon toga zrakoplovne kompanije dobivaju povratnu informaciju.

“U ranim fazama krize uzrokovane virusom COVID-19, članice Star Alliancea usvojile su šest dugoročnih mjera za očuvanje zdravlja i sigurnosti putnika” – izjavio je izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh. “Iznimno smo ponosni što su četiri naše članice među prvima ostvarile najvišu, dijamantnu razinu zaštite u sklopu programa revizije APEX Health Safety powered by SimpliFlying. To je dokaz njihove posvećenosti korisnicima i činjenice da je sigurnost putnika za članice Star Alliancea od iznimne važnosti.”

Osiguranje zdravlja putnika

“Kompanije u sklopu programa Star Alliance podignule su ljestvicu standarda zdravstvene zaštite u zrakoplovnom sektoru mjerama kakve se provode u bolnicama. Takvi koraci u osiguranju zdravlja putnika duboko će utjecati na jačanje povjerenja među putnicima” – izjavio je Shashank Nigam, izvršni direktor SimpliFlyinga.

“Kako se sve više putnika vraća na letove, APEX želi da putnici znaju koje su odobrene korake zrakoplovne kompanije poduzele da zaštite njihovo zdravlje” – rekao je izvršni direktor APEX-a, dr. Joe Leader. “Svaki korak koji poduzmemo u svrhu povećanja standarda zaštite putnika štitit će naše korisnike i u zraku i na tlu.”

APEX i SimpliFlying osnovali su Odbor za zdravstvenu zaštitu u kojem su okupljena sveučilišta, liječnici i medicinski stručnjaci. Osnovan je i Odbor za zrakoplovnu sigurnost za upravljanje aktivnostima za poboljšanje korisničkih usluga u zrakoplovnom sektoru tijekom pandemije. APEX i SimpliFlying surađuju sa zrakoplovnim kompanijama u unapređenju provedbe mjera kroz kvartalne ažurirane revizije.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr