Glazbenim trenutkom u ZLZ obilježena 250. godišnjica Beethovenova rođenja

Beethovenova glazba ispunila je jučer, 16. prosinca, svaki kutak putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. Točno u 14:50 sati, po lokalnom vremenu, emitiran je 3-minutni prvi stavak Beethovenove 5. Simfonije s kratkim video zapisom. Prepoznatljiva glazba ovog velikog skladatelja privukla je pažnju putnika, posada, posjetitelja i osoblja koji su se zatekli u zračnoj luci. Na ovaj način se zagrebačka zračna luka pridružila inicijativi proslave 250. godišnjice rođenja velikog skladatelja. Bio je to Beethovenov trenutak u Zagrebu.

Beethovenov trenutak

Zračne luke diljem Europe i šire obilježile su 250. obljetnicu rođenja skladatelja tzv. Beethovenovim trenutkom (Beethoven Moment). Riječ je o međunarodnom kulturnom događaju čiji je cilj bio ujediniti ljude različitih zemalja u trenutku promišljanja nadahnutog svevremenskom Beethovenovom glazbom.

Početna ideja bila je jednostavna – iznenađujući susret s Beethovenovom glazbom koji će potaknuti obožavatelje, pa čak i ljude s relativno malim zanimanjem za klasičnu glazbu, da se sjete ovog velikog skladatelja. U aktualnoj situaciji Beethovenov trenutak dobio je i dodatno značenje. Zdravstvena kriza i njezine socijalne implikacije ističu koliko smo svi međusobno povezani, a Beethovenova glazba pomaže u slavljenju duha ljudskog jedinstva i otpornosti.

Beethovenov trenutak je privatna neprofitna inicijativa koju podržava Društvo za obljetnicu Beethovena (Beethoven Jubiläums GmbH), digitalni orkestar koji je osigurao glazbu te zračne luke koje su sudjelovale u ovom projektu.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr