Amadeus i Star Alliance udružuju se kako bi beskontaktno putovanje bilo što dostupnije

Ovo partnerstvo putnicima će omogućiti pristup biometrijskoj provjeri identiteta u više zračnih luka.

Digitalni identitet putnika

Implementacija digitalnog identiteta u sektoru putovanja mora biti sveobuhvatna kako bi putnici prepoznali njegove prednosti. I to ne samo u jednoj zračnoj luci ili u određenoj zrakoplovnoj kompaniji nego u svim fazama njihova putovanja. Iako putnička industrija već nekoliko godina radi na uvođenju biometrije, različite inicijative različitih pružatelja usluga znače da putnici moraju u više navrata popunjavati identifikacijske podatke.

U trenutku kada je presudno smanjiti prepreke putovanjima uslijed mjera za borbu protiv virusa COVID-19 te povećati povjerenje putnika, Amadeus i Star Alliance najavljuju prekretnicu i partnerstvo. Ono će omogućiti putnicima koji sudjeluju u programima Star Alliance Biometrics ili Amadeus Traveler ID pogodnosti pristupa sve većem broju zračnih luka u kojima se provjera identiteta može provesti tijekom putovanja. Udruženim snagama Amadeus i Star Alliance stvaraju nesmetano putovanje na globalnoj razini za milijune putnika koji sudjeluju u frequent flyer programima njihovih članica.

Star Alliance Biometrics

Star Alliance Biometrics pokrenut je u studenome. Omogućuje putnicima da prolaze kroz kontaktne točke u zračnim lukama, od šaltera za prijavu, odlaganja prtljage i odlaska na ukrcajne izlaze, za koje su inače potrebne putovnica i ukrcajna propusnica. Koristeći sigurno rješenje za upravljanje identitetom koje uključuje tehnologiju prepoznavanja lica i  omogućujući beskontaktno iskustvo u zračnim lukama, što je važno obilježje sigurnosti u doba pandemije COVID-19.

Amadeus Traveler ID

Istodobno, Amadeusovo sigurno, agnostičko rješenje za razmjenu i provjeru podataka o identitetu je Traveler ID. Ono pruža pojednostavljeno iskustvo u cijelom putničkom lancu. Povezuje putnikove digitalne identifikacije s bilo kojim mrežnim i biometrijskim portalom u odgovarajućim trenucima putničkog iskustva. U budućnosti će putnici moći koristiti svoj Traveler ID za pristup postojećim ili novim zračnim lukama koje su implementirale rješenje Star Alliance Biometrics.

U oba programa putnici pristaju na dijeljenje svojih biometrijskih podataka s dionicima u cijelosti u skladu s propisima o privatnosti podataka.

Partnerstvo za sigurnost putovanja

 

Najbolji dio ovog partnerstva punog povjerenja jest činjenica da gradimo na vlastitim snagama i surađujemo kako bismo pružili nesmetanije i sigurnije putovanje.”

– izjavio je Christian Draeger, potpredsjednik uprave za korisničko iskustvo Star Alliancea.

Povećat ćemo operativnu sposobnost ubrzavanjem postupaka u zračnim lukama te odmah donijeti korist postojećim korisnicima našeg programa. Kroz suradnju rješenja Star Alliance Biometrics i Amadeus Traveler ID imamo dobitnu ponudu, koja će obuhvatiti sve aspekte putovanja naših korisnika.”

Putovanja bez zapreka

“Rješenje Traveler ID agnostično je, što znači da sve vrste turističkih kompanija mogu surađivati ​​s nama za razne potrebe vezane uz digitalni identitet. To je od registracije putnika do organizacije suradnje više pružatelja usluga radi provedbe sveobuhvatnog postupka provjere identiteta. U konačnici, cilj je Traveler ID-a pomoći putničkoj industriji ponuditi nesmetana putovanja od početka do kraja. To možemo postići jedino u suradnji s partnerima iz turističke industrije, zbog čega nam je drago što surađujemo sa Star Allianceom kako bismo ostvarili ovu viziju.”

– dodala je Monika Wiederhold, potpredsjednica Amadesua za središnju i istočnu Europu.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr