Veličanstvena terasa Oleander i pročelje Esplanade osvanuli u svjetlosnom božićnom ruhu

Esplanade ove godine obilježava veliki 95. rođendan. S obzirom na to da ga ne može primjereno svečano proslaviti, odlučio je proširiti blagdanski ugođaj hotela na otvoreni prostor. Sugrađanima i gostima u ovim pomalo tmurnim vremenima poklonit će malo božićne radosti. I to kroz svjetlosnu priču “Osjetite svjetlost” koja blista mnoštvom lampica i projekcijom na pročelju zgrade. Legendarna terasa Oleander, za koju je svojedobno poznati književnik Miroslav Krleža govorio da predstavlja „granicu Europe s Balkanom”, tako je ovog adventa odjenula bajkovito zimsko ruho.

Svakog prosinca hotel Esplanade zablista posebnim blagdanskim sjajem. Impresivan bor u predvorju i raskošna dekoracija, pažljivo stilizirani aranžmani i dojmljive instalacije ručno rađenih visokih orašara te poseban božićni miris koji se širi interijerom ostavljaju svakoga gosta bez daha. Međutim, u ovoj po svemu čudnovatoj godini, u situaciji smo kada naši sugrađani ne mogu posjećivati restorane i bar te doživjeti dotjerani interijer hotela. Zato smo odlučili pridružiti se Adventu u Zagrebu i iskoristiti prekrasnu hotelsku terasu Oleander. S nje se pruža pogled na povijesno središte grada i park s fontanom. Mi smo je osvijetliti mnoštvom lampica i svjetlosnom projekcijom “Osjetite svjetlost” na pročelju zgrade. Time ćemo vjerujem pridonijeti blagdanskom ugođaju ovog dijela Lenucijeve potkove i pružiti prolaznicima čarobnu kulisu za fotografiranje.”,

istaknuo je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela. Dodao je:

Bilo je mnogo ideja za uređenje. Planirali smo mnoštvo svjetlosnih i kreativnih efekata i instalacija za posjetitelje, ali smo u ovom trenutku napravili najbolje što smo mogli. Ako se situacija popravi u vrijeme nadolazećih blagdana, imamo mnogo potencijalnih partnera koji bi se rado uključili u projekt. Tako bi dodatnim sadržajima upotpunili Esplanadinu svjetlosnu božićnu bajku. Naravno, sve uz visoki standard i pridržavanje strogih mjera opreza.

Glade kutak za fotografiranje

Uz navedene instalacije, ovu čarobnu adventsku priču, realiziranu uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba u suradnji s agencijom MPG, podržat će Glade svojim kutkom za fotografiranje i božanstvenim mirisnim svijećama.

Povijest kultnog hotela

Desetljećima se govorilo da će iskustvo prolaska kroz vrata ovog hotela biti ono što ćete ispričati unucima. Uistinu, hotel Esplanade povijesna je ikona i ponos Zagreba. Ono što ga svrstava među jedinstvene hotele u svijetu njegov je značaj i priča. Esplanade nije običan hotel. Radi se o svojevrsnoj instituciji koja je tijekom svoje duge povijesti stekla status središta društvenog i kulturnog života Zagreba. To je i omiljeno okupljalište svih poklonika iznimne usluge i raskošnog ugođaja art décoa.

Sagrađen davne 1925. godine za putnike slavnog Orient Expressa, na mjestu nekadašnjeg klizališta, oduvijek je privlačio slavne osobe, državnike, kraljevske obitelji i zvijezde sa svjetske scene šoubiznisa. između ostalih to su Josephine Baker, Elizabeth Taylor, princ Albert od Monaka, Hillary Clinton, princ Charles i mnogi drugi. Hotel blista i nakon 95 godina te nastavlja slijediti nadaleko poznatu tradiciju i visoke standarde vrhunske usluge. Inovacijama, svježim idejama i pomicanjem granica postavlja nove trendove u hotelijerstvu.

Stoga se ovog adventa uputite do Esplanade. Ponesite termosicu s vrućim čajem, toplo se odjenite i povedite obitelj u čarobnu šetnju živopisnim i bajkovito dotjeranim gradskim ulicama sve do Glavnog kolodvora i Starčevićeva trga te uživajte u pogledu na ovu jedinstvenu zagrebačku ljepoticu. Osjetite svjetlost!

Svjetlosna instalacija obasjavat će Oleander terasu svaki dan sve do 6. siječnja 2021. u terminu od 16 do 23 sata.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr