Slikovnice Putovima Frankopana dobile posebno priznanje Ovce u kutiji

Na 16. natječaju za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji Primorsko-goranska županija dobila je pohvalu za popularizaciju hrvatske slikovnice u 2020. godini. Vrijedno je priznanje zaslužila serijalom od osam slikovnica koje su nastale u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.

Na dodjeli nagrada koja se održala putem interneta, organizatori su izrazili nadu da će i druge županije osmisliti slične aktivnosti koje će uključivati slikovnice. Glavni organizator dodjele nagrada je Knjiga u centru, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija i Grad Zagreb.

Tekst za slikovnice iz serijala Putovima Frankopana napisao je Velid Đekić, a ilustracije potpisuje Margareta Peršić. Slikovnice se tematski vezuju uz lokacije interpretacijskih centara o Frankopanima u Primorsko-goranskoj županiji. To su Krk, Bribir, Bakar, Kraljevica, Grobnik, Trsat, Čabar i Brod na Kupi.

Besplatno preuzmite ili poslušajte slikovnice 

Od struke pohvaljen serijal tematskih frankopanskih slikovnica bit će i motiv kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu. Zahvaljujući tome taj će tradicionalan županijski kalendar prvi put biti posvećen djeci.

Zbog velikog interesa građana za slikovnice, početkom iduće godine tiskat će se nova naklada slikovnica. Zainteresirani će ih moći kupiti u interpretacijskim centrima Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Do tada se besplatna PDF izdanja slikovnica mogu preuzeti s mrežne stranice projekta te poslušati njihove zvučne verzije na YouTube kanalu Putovima Frankopana.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr