Acoustic Project – očaravajuća fuzija klasike i hrvatskog folklora

U četvrtak 5. studenoga u Hrvatskom glazbenom zavodu nastupa ansambl Acoustic Project u sklopu ciklusa koncerata koji se održavaju uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Neodoljivu folkolornu fuziju na scenu HGZ-a donosi renomirani zagrebački ansambl Acoustic Project. Ansambl oduševljava spajanjem izvođačkih tradicija klasične glazbe sa jazzom, tangom, rockom i orijentalnom glazbom. Acoustic Project je 2008. zajedno s kolegama i prijateljima osnovao skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović. On ga već 12 godina uspješno vodi. Deset vrsnih umjetnika okupljenih u ansamblu jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Tu su Dani Bošnjak, flauta, Branko Mihanović, oboa, Nikola Fabijanić, saksofon, Mario Čopor, klavir, Stanislav Muškinja, udaraljke, Marco Graziani i Val Bakrač, violina, Aleksandar Jakopanec, viola, Petar Kovačić, violončelo i Dubravko Palanović, kontrabas.

Spoj inovativnosti i tradicije

Namjera ansambla Acoustic Project je stvoriti koncertni program koji će biti atraktivan i zanimljiv kako za domaće tako i za inozemno glazbeno tržište. Spoj folklornih izvođačkih tradicija sa specifičnim tehnikama klasičnih instrumenata razvijenim u suvremenoj klasičnoj glazbi otvara nove i svježe mogućnosti. One jamče uspješan spoj inovativnosti i tradicije. Osim same jedinstvenosti glazbene materije koja se stvara ovim procesom, ovakav program stvara i dodanu vridnost kulturnog proizvoda kao istinskog predstavnika identiteta jednog naroda i njegove kulture. Program se u cijelosti sastoji od skladbi koje na neki način revitaliziraju nacionalni folklor te ga osuvremenjuju.

Na programu kojeg će u četvrtak u HGZ-u izvesti ovoj jedinstveni ansambl nalaze se skladbe Dubravka Palanovića: Divlji tanac, Nokturno, U očima led i sjaj i mnoge druge. Izvest će i skladbe Srdjana Berdovića: Izbor iz suite Delmatike, Izvor i Četri lita i četri zime.

HGZ pažljivo prati i poštuje sve epidemiološke mjere. Kapacitet dvorane je prepolovljen, a to jamči sigurnost posjetiteljima. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni ili online

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr