On line panel rasprava „SMARTMED – izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“

Ministarstvo turizma i sporta u ulozi vodećeg partnera projekta SMARTMED te u suradnji s tvrtkom za savjetovanje Apsolon, najavljuje on line događaj „SMARTMED – izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“. Riječ je o panel raspravi koja za cilj ima predstaviti projekt SMARTMED i koncept SMART turizma. Također će odgovoriti na pitanja koji su izazovi i prilike koji čekaju Hrvatsku u daljnjem razvoju ove grane turizma.

On line panel rasprava „SMARTMED – izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“ održat će se u utorak, 27. listopada 2020., od 9:30 do 15:00 sati.  

Svi zainteresirani sudjelovanje mogu prijaviti putem poveznice.

Program događaja

Događaj je otvoren za sve dionike u turizmu. Očekuju se zanimljive panel rasprave u četiri teme: Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital te Tehnologije i IT. Svoja će iskustva razmijeniti predstavnici vodećih turističkih kompanija, institucija i destinacija.

Na događanju će se predstaviti rezultati analize trenutačnog stanja vještina i konkurentnosti Mediterana i primjeri najbolje prakse osam zemalja uključenih u istraživanje. Moći ćete saznati koje područje od navedenih četiri (Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital i Tehnologije i IT) stoji najlošije u Hrvatskoj i na Mediteranu, zašto regulatorni okvir ima najnižu ukupnu prosječnu ocjenu među svih trinaest analiziranih tema, i koji su to primjeri dobre prakse iz Portugala i Barcelone, zemalja koje su najbolje rangirane. Hrvatska od svih područja najbolji stoji u domeni “Održivosti”. Generalno sva područja imaju bolje rangirane prakse u usporedbi sa strateškim i regulatornim okvirom s time da je ta razlika najvidljivija  kod „Suradnje i participacije“.

PANORAMED inicijativa

Okupljenima će se putem mreže obratiti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Ona će dodatno naglasiti važnost projekta SMARTMED koji je pripremljen u okviru PANORAMED inicijative, Interreg MED programa. Riječ je o projektu vrijednom tri milijuna eura (22.5 milijuna kuna) koji povezuje 13 partnera iz 9 mediteranskih zemalja. Uključene su Hrvatska, Španjolska, Portugal, Francuska, Italija,  Grčka, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina.  One zajedno, temeljem specifičnih potreba svake od zemalja, razvijaju poslovni model za pametni i održivi turizam i inovacije u turizmu na Mediteranu.

Ovo događanje važan je dio izrade analitičke podloge za razvoj poslovnog modela i pilot projekta u sklopu projekta SMARTMED. Za cilj ima detektiranje izazova na terenu i u upravljanju te utvrđivanja ključnih područja za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj.

Više o projektu i raspored događaja dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr