U godini punoj problema uz Ducray Keracnyl riješimo se barem akni  

Tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima pronađite proizvode iz Ducray Keracnyl linije po 30 % nižim cijenama.

Stručnjaci kažu da su svakodnevni stres, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana glavni uzrok pojave akni. Mi ne moramo biti stručnjaci da znamo da nas je ova 2020. godina navedenim čimbenicima izlagala vrlo često. Kada tome svemu pridodamo i maske za lice koje su izbijanjem globalne pandemije koronavirusa postale najtraženiji modni detalj i zaštitni znak 2020. godine, jasno je da su akne tema o kojoj svakako treba pričati. Akne nisu puki kozmetički problem. Negativno utječu na emocionalno stanje i samopouzdanje, pa stručnjaci Dermatoloških laboratorija Ducray njegu masne i aknama sklone kože shvaćaju vrlo ozbiljno.

Ducray Keracnyl linija nudi rješenje za sve probleme povezane s masnom i problematičnom kožom. Specifičnost linije je patentirana inovacija, Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak. Izoliran je iz lista mediteranske biljke mirta, čije je blagotvorno djelovanje u našim krajevima poznato od davnina.

Ducray Keracnyl: savršeni spoj učinkovitosti i ugode pri korištenju

Ducray Keracnyl linija nudi potpun program higijene i njege svih stanja masne i problematične kože kao što su masni sjaj kože, komedoni (miteseri i prištići) te upalne promjene na koži, ali i kod težih oblika akni koji zahtijevaju lokalnu i/ ili oralnu terapiju. Četiri su ključna čimbenika koja utječu na stvaranje akni: seboreja (žlijezde lojnice pojačano izlučuju masnu tvar zvanu sebum), hiperkeratoza (neredovito odstranjenje mrtvih, orožnjelih stanica korneocita s površine kože), neravnoteža podvrsta bakterije Cutibacterium acnes (nova klasifikacija P. acnes za kožne vrste) i upala.

Tu na scenu stupa Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak koji svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem. Dokazano djeluje na u biofilm[1] bakterije C. acnes i to na dva načina: uništava postojeći biofilm i sprječava nastanak novog. Kada se koristi kao potporna njega u liječenju, dokazano pospješuje djelovanje lokalne terapije[2] te može spriječiti otpornost biofilma na terapiju[3], što ju čini učinkovitijom. Uloga biofilma vrlo je važna u liječenju kože sklone aknama. Bakterije se organiziraju u biofilm, što ih čini otpornijim na lijekove, zbog čega anti-akne terapija ne postiže očekivane i željene rezultate. Bakterija C. acnes može tako podnijeti 10 – 1.000 puta višu koncentraciju antibiotika od one koja je potrebna da uništi slobodnu bakteriju.

Kako do čiste i lijepe kože bez akni?

1. korak: HIGIJENA

Ne zaboravite: u borbi protiv prištića higijena je jednako važna kao i njega! Ducray Keracnyl pjenušavi gel, svojom formulom posebno je prilagođen  masnoj koži s nepravilnostima. Formula je bez sapuna s blagom osnovom za uklanjanje nečistoća i prekomjerne masnoće. Uz Myrtacine® s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, formula sadrži Prohydrine® s hidrozaštitnom ulogom, koji obnavlja i štiti kožu od isušivanja. Keracnyl gel se može  koristiti kod svih stadija akni. Od masne kože s blažim nepravilnostima, pa sve do težih stadija koji zahtijevaju anti-akne terapiju, pa čak i oralnu terapiju. Formula je ispitana pod nadzorom dermatologa, biorazgradiva je i nekomedogena. Nanesite ujutro i navečer na vlažnu kožu, zapjenite te zatim isperite vodom i posušite kožu.

Ducray Keracnyl Pjenušavi gel za čišćenje (200 ml): 89 kn

2. korak: NJEGA

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti prava je zvijezda Keracnyl linije koja djeluje na smanjenje nepravilnosti (začepljene pore, upaljene promjene, trajne ožiljke). Pospješuje učinkovitost  i podnošenje anti-akne terapije, a umirujućim djelovanjem pruža koži trenutno olakšanje.  Uz Myrtacine®, s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, tu su i Vitamin PP sa protuupalnim djelovanjem i Sabal ekstrakt sa seboregulirajućim djelovanjem. Hidratantno-hranjiva (23,5%) faza pruža vlagu koži, koja je često isušena lokalnim pripravcima koji se koriste u liječenju akne, a matirajući prašci smanjuju masni sjaj kože. Keracnyl PP umirujuću kremu odlikuje nemasna tekstura što ju čini idealnom podlogom za make-up. Formula je nekomedogena i ispitana pod nadzorom dermatologa. Prednost Keracnyl PP umirujuće kreme je u mogućnosti samostalne primjene, ali i u učinkovitosti i podnošljivosti u kombinaciji s anti-akne terapijom. Nanesite dva puta dnevno na čistu i suhu kožu.

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti (30 ml): 126 kn

[1] In vitro test procjene djelovanja Myrtacine® djelatnog sastojka na C. acnes.

[2] Jahns AC, Lundskog B., Ganceviciene R. et al. An increased incidence of. P.acnes biofilm in acne vulgaris: a case control study. British Journal of Dermatology 2012; 167:50-58.

[3] Feuillolay C., Pecastaings S., Le Gac C. et al. A Myrtus communis extract enriched in myrtucummulones and ursolic acid reduces resistance of Propionibacterium acnes biofilms to antibiotics used in acne vulgaris. Phytomedicine 23 (2016); 307-315.

 

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr