Eau Thermale Avène Cleanance linija: za novu normalu s maskama, ali bez maskni!

S ulaskom u posljednju četvrtinu 2020. godine sve nas manje stvari može iznenaditi. Ta pomalo ozloglašena nova normala promijenila nam je mnoge navike. Odgodila nam je koncerte i putovanja, a u jednom trenutku nas odvojila od radnih mjesta, kolega i najmilijih. U posljednje vrijeme nam se upetljala i u torbice, proglašavajući maske za lice najtraženijim modnim detaljem sezone jesen/zima ’20. Nema tu ništa sporno, ali uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne. Akne i ostale iritacije uzrokovane nošenjem maski su itekako stvarne. Istraživanjem Američke akademije za dermatologiju ustvrđeno je da je čak 83 % zdravstvenih radnika u provinciji Hubei, izvoru pandemije u Kini, patilo od dermatoloških problema povezanih s nošenjem zaštitnih maski[1]. Sada kada su maske postale svakodnevica svih nas, isto se nažalost može reći i za maskne. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène posvećeni su razvoju proizvoda koji učinkovito, ali nježno rješavaju probleme svake, pa i najosjetljivije kože.

Briga za  problematičnu kožu sklonom nepravilnostima unutar Eau Thermale Avène asortimana pripala je liniji Cleanance, čije proizvode tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima možete pronaći po 30 posto nižim cijenama.

Formula koja jamči uspjeh

Linija Cleanance sastoji se od proizvoda koji nude sve što je potrebno za higijenu i njegu mladenačke i zrele problematične kože sklone nepravilnostima. Najnoviji proizvod linije lišen je uljnih supstanci. Cleanance Comedomed™ može se pohvaliti vodenastom gel teksturom koja se upija vrlo brzo nakon nanošenja. Na koži ostavlja osvježavajući i mat učinak. Osnovni djelatni sastojak je vrlo visoko koncentrirani Comedoclastin™. On omogućuje smanjenje postojećih nepravilnosti te pritom sprječava transformaciju mikrokomedona kao početnog stadija nastanka komedona (mitesera i prištića), a posljedično i novih nepravilnosti. Comedoclastin™ je biljnog porijekla. Riječ je o ekstraktu sjemena sikavice, biljke karakterističnog cvijeta, koja je rasprostranjena diljem Europe, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Bočica s pumpicom omogućuje jednostavnu upotrebu i doziranje. Cleanance Comedomed™ može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s terapijom propisanom od strane dermatologa.

Cleanance Comedomed (30 ml): 155 kn

Tri savjeta za život s maskama bez maskni

1) Razmislite malo o tome kakvu masku nosite; od materijala od kojeg je izrađena do razine zaštite koju pruža. Dermatolozi smatraju da na spomenute izazove najbolje odgovara 100-postotni pamuk jer dopušta koži da diše. Što se tiče održavanja, maske je najbolje tretirati kao donje rublje. Na maskama se tijekom dana nakupljaju masnoće, prljavština i znoj, trio sastojaka koje nitko ne bi trebao kontinuirano nanositi na kožu.

2) Iskoristite razdoblje nošenja maski kao idealan trenutak za racionaliziranje kozmetičke rutine. U njezi kože manje je definitivno više; više proizvoda znači više sastojaka koji mogu izazvati reakciju kože. Također maska može pojačati djelovanje proizvoda – to se ne čini kao nešto loše, dapače. Međutim kada se radi o proizvodima koji sadrže kiseline ili retinol, pojačano djelovanje moglo bi štetiti koži.

3) Ako je ikad bilo vrijeme za odmor od makeupa, to je sada. Premda (trenutno🤞) karantena nije izgledna, maske samom svojom funkcijom čine pretjerani make-up suvišnim. Ako se znojite pod maskom, lice očistite nježnim čistačem. Zapamtite da pretjerano pranje isušuje lice, lice misli da mora proizvoditi dodatne masnoće, što će dovesti do stvaranja novih akni.

[1] Journal of the American Academy of Dermatology: Skin damage among health care workers managing coronavirus disease-2019

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr