El Toro u Petrinjskoj postaje El Toro burgers&ribs

U posljednje tri i pol godine od otvorenja, El Toro je postao respektabilan ugostiteljski brand koji djeluje u dva smjera – ozbiljnijem restoranskom s gastrotainment konceptom zabave i druženjem nakon večera u velikom El Toru u Šubićevoj gdje su prije nekoliko dana i lansirali novi vrhunski jesenski menu te street food smjeru sa svojim malim lokalom u Petrinjskoj ulici i gostovanjima na street food festivalima.

Oba koncepta jednako su uspješna i itekako su zaživjela kod publike i stalnih gostiju. Ova super ekipa tako nam iz sezone u sezonu, od festivala do festivala uvijek sprema nešto novo – nove koncepte, nove okuse, nova događanja. A za jesen su nam pripremili rebranding i promjenu koncepta El Tora u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Tako El Toro street bar postaje El Toro burgers&ribs.

Ideja iza promjene koncepta zapravo je jednostavna – chef Mario Mihelj i njegova ekipa odlučili su se više posvetiti burgerima i rebarcima u raznim formatima. O tome su duže razmišljali, a definitivni vjetar u leđa su im bili stalni uspjesi i popularnost El Torovih burgera na street food festivalima. Pojavljivali su se na Burgerfestu i Food Film Festivalu i tamo su za njihove burgere konstantno bili redovi. Ovo posljednje izdanje Burgerfesta potvrdilo je da je zagrebačka publika željna burgera upravo s potpisom El Tora i Maria Mihelja.

Nova ponuda

 

Posebnost El Torovih burgera leži u činjenici da meso u burgerima dolazi iz domaćeg uzgoja goveda s prve Black Agnus farme “The M Brothers” te da su rađeni od posebno biranih dijelova mesa. Farma “The M Brothers” uzgaja i staru sortu hrvatske svinje mangalice te se u ponudi El Tora nalaze njihova rebra i rebarca.

Na meniju će se tako naći uz El Toro Classic, El Toro Asado burger sa salsom verde od pečenih paprika i kobasicom chorizo, majonezom chimichurri, iceberg salatom i cheddarom, El Toro chipotle s pikantnim guacamoleom, chipotle umakom s rumom, salatom i cheddarom, El Toro spicy&smoky s dimljeno-ljutim domaćim bbq umakom, karameliziranim lukom, salatom i cheddarom te Vegetarijanski falafel burger sa salsom od korabe, krastavca i mente te umakom od jogurta, tahinija i korijandera. Tu je i miniburger za one najmlađe.

Rebra i rebarca pak dolaze u nekoliko formata. Tu je aromatična sporo pečena kratka svinjska rebarca od 450 g. zapečena i premazana domaćim pikantnim bbq umakom. Zatim sporo i lagano kuhano svinjsko rebro od 350 g. premazano domaćim slatko pikantnim premazom. U ponudi su i kratka teleća rebarca začinjena El Toro začinom dry rub, zapečena i premazana slatko-ljutim premazom. A tu su i juneća rebra goveda black agnus sporo pečena i dimljena 12 sati u smokeru. Nakon toga su začinjena mješavinom začina El Toro dry rub.

Omiljeni klasici

 

U ponudi od El Toro street food klasika ostaju samo taco s kozicama i El Toro pulled bull quesadilla te salata od avokada. Tu su i svakakvi  zanimljivi prilozi poput pomfrita od batata, ili pak onog s topljenim sirom i slaninom, grilani kukuruz, zapečeni pikantni grah te salate.

S obzirom na to koliko Hrvati obožavaju burgere ne sumnjamo u uspjeh novog koncepta. Šuška se i kako su rebarca nadolazeći veliki hit domaćeg street fooda. Čini se kako je ovom timu uspjeh ponovo zagarantiran. A vi kad poželite vrhunski burger znate adresu – El Toro burgers&ribs u Petrinjskoj 2 u Zagrebu. Ponuda je dostupna i dostavom putem neke od popularnih aplikacija za dostavu hrane…

Fotografije: Matea Vrčković 

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr