Zaluka Heritage Estate – stvoren da slavi ljepotu života

Kraj devetnaestog stoljeća na zapadnim obroncima Medvednice, još dok su prema legendi u ondašnjim šumama obitavale vile, coprnice i nevidljiva šumska bića, začetak je priče o životu, ljubavi i strasti. Živjeti svoj san, s ljubavlju sačuvati i obnavljati iznimno vrijednu kulturnu i materijalnu baštinu, strasno stvarati od starog novo. Svakodnevno, na ponekad nevjerojatne načine, povezivati prošlost sa budućnošću u sadašnjosti. Stvoriti najljepšu priču u kojoj se i koju se svakodnevno može živjeti i doživjeti.

To o čemu je sanjao, cijelog života živi, izmaštao je i realizira Miljenko Milinović. Radeći i živeći s obitelji na svojoj djedovini, Miljenko gotovo četiri desetljeća stvara i uređuje po mnogočemu jedinstveno imanje Zaluka Heritage Estate.

Gdje se nalazi?

Skriveno od znatiželjnih pogleda u zelenoj oazi mira i tišine, na samo dvadesetak minuta vožnje od centra grada centra Zagreba, smješteno je bajkovito imanje Zaluka Heritage Estate. Imanje se prostire na gotovo 8000 metara kvadratnih na samom rubu Parka Prirode Medvednica i stvoreno je za odmor, druženje, užitak, proslave posebnih trenutaka u raznim prigodama. Stvoreno je da slavi ljepotu života.

Smještaj i aktivnosti

Autohtone tradicijske kuće za smještaj gostiju, jedinstven autohtoni objekt Event Galerija sa pedeset sjedećih mjesta za održavanje raznih događaja, wellness/spa zona sa hidromasažnim bazenom i infracrvenom saunom smještenom u stoljetnom ambaru, glamping zona za kampiranje u luksuznom šatoru, kolekcija temeljito obnovljenih povijesnih kraljevskih (i elektro!) kočija – sastavni su dio imanja protkanog ljubavlju i strašću – bajke u stvarnosti koju priča Zaluka Heritage Estate.

Eventi i proslave

Event Galerija i autohtona kuća za odmor su luksuzno opremljeni unikatnim namještajem i umjetninama iz raznih povijesnih razdoblja. Velika većina predmeta koji se nalaze u objektima na imanju su ručni rad, od namještaja do lustera i umjetnina. Preostali dio su kolekcionarsko blago iz raznih dijelova svijeta.

Svaki objekt i predmet na imanju kao da ima svoj život i čeka pravi trenutak da ispriča svoju priču. Niti jedan stolac nije samo predmet za sjedenje, niti jedan stol nije samo stol, niti jedan kamen ili drvo nisu samo građevni materijal. Ali uz svu svoju ljepotu i vrijednost, nisu samo objekti i predmeti ono što imanje Zaluka Heritage Estate čini uistinu posebnim. Posjetitelji ga činite posebnim.

EVENT GALERIJA – ukupno 600 m2:

Event prostor za 50 osoba na gornjoj etaži – 140 m2

VIP Lounge na gornjoj etaži – 60 m2

Servisni prostor za Catering u prizemlju – 60 m2

Izložbeni prostor – Povijesne kraljevske i elektro kočije

REZIDENCIJALNI DIO:

Sjenica za 12 osoba – 30 m2

Luksuzni glamping šator za 2 osobe – 50 m2

Wellness i Spa zona:

Ambar – infracrvena sauna sa tušem

Luksuzni hidromasažni bazen Sundance za 6 osoba

INFORMACIJE i REZERVACIJE:

t: +385 91 542 6222

e: zaluka.estate@gmail.com

www.zaluka.estate

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr