Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Air France i KLM objavili zimski red letenja – letovi za Zagreb redovni

Zbog okolnosti s pandemijom virusa Covid 19, red letenja kompanija Air France i KLM će biti nešto restriktviniji nego u istom vremenskom razdoblju 2019. godine. Air France u zimskom redu letenja planira 7 letova tjedno, a KLM 6 puta tjedno.

Ograničenja uvedna u Velikoj Britaniji imaju veliki utjecaj na KLM mrežu letova te će planirana pojačanja letova morati pričekati. U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme, KLM letovi unutar Europe u studenom biti će na 55 posto kapaciteta. Interkontinentalna mreža je, nakon krize s korona virusom pretrpjela ozbiljna ograničenja u broju odredišta, ali i frenkventnosti letova. KLM planira uvesti veće zrakoplove i povećati broj letova na određena odredišta.

U kolovozu je KLM letio na gotovo 100 posto odredišta u Europi,s ali sa 60 % kapacitetom u usporedbi s razdobljem prije korone. Međunarodni letovi se odvijaju na 80% odredišta s kapacitetom od 60% . Trećina letova se odnosi na cargo prijevoz te je kapacitet sjedaćih mjesta puno manji. Air France također nastavlja s prilagodbom reda letenja za period do 3. siječnja 2021. S obzirom na ograničenja Air France će letjeti s 50 % kapacitetea u studenom i prosincu 2020.g. što je oko 170 odredišta do kraja godine, odnosno gotovo normalni zimski red letenja, ali sa smanjenom frekvencijom letenja.

U Europi Air France leti na 67 odredišta, što je uobičajena mreža u zimskom razdoblju. Kapaciteti vezani uz cargo prijevoz će se povećavati. Raspored letenja možete pogledati ovdjeS obzirom da se međunarodne granice polako otvaraju raspored letenja je podložan promjenama ovisno o odobrenjima država država u koje se leti.

Fleksibilna politika za povrat zrakoplovnih karata

KLM i Air France omogućavaju svojim putnicima povrat karata za otkazane letove. Putnici mogu promijeniti datum putovanja i odredište ili izabrati voucher za buduće putovanje ili zatražiti povrat novca u cijelosti. Ova politika odnosi se na sve karte kupljene do 31.03.2021.

Sigurnost ostaje glavni prioritet za Air France i KLM

KLM i Aif France su preuzeli sve mjere kako bi osigurale sigurnost posade i putnika. Maske za lice su obavezne na svim letovima za vrijeme ukrcaja i na letu. U zrakoplovu se održavaju dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije. Zrak u kabinama se kontinuirano mijenja zahvaljujući HEPA filterima. U prilogu pogledajte videe vezane za zaštitu u zrakoplovu: KLM mjere  Air France mjere

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr