Glazbeno dvorište zagrebačkih solista

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista, na Markovom trgu br. 9. Projekt Glazbeno dvorište realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a donosi dva koncerta – jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.

Na koncertu Sviramo Zagrebu, 29.8. u 21 sat, uživajte uz gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena – koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.

Koncert Najpoznatije filmske melodije, 3.9. u 21 sat, obilježava 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma Tko pjeva zlo ne misli. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, možete pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija Ples kroz život autorice Ane Marie Maravić.

 Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati na mail: press.solisti@gmail.com .

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr