Pronađite svoju luku za odmor u Veloj Luci !

 

Osim što je Vela Luka vječna inspiracija za poeziju i pjesmu, kao destinacija prepuna je iznenađenja i skrovitih mjesta za odmor. Ova turistička sezona je najzahtjevnija ikada. Gosti traže mir, odmak, sigurnost i kratak bijeg od svega što nas je globalno zahvatilo s epidemijom COVID-19. Kriza je uvijek prilika da se razmisli o budućnosti, u ovom slučaju izmijenjenoj budućnosti turizma. Uz obnavljanje povjerenja turista i stvaranje sigurne destinacije za svoje goste, okrećemo se i našim prirodnim potencijalima Vele Luke, oazama mira i odmora od uobičajene ljetne vreve iz ranijih sezona uz mogućnosti uživanja gostiju na skrovitim i izoliranim lokacijama. Nije lako izdvojiti dio ponude prirodnih ljepota i osobitosti mjesta, no pokušat ćemo podsjetiti nas zašto Vela Luka pruža mogućnost odmora iz snova.  Pronađite svoju luku za odmor u Veloj Luci!

PLAŽE

 

Toliko je malenih uvala i plaža dostupno šetnjom uz obalu da ih je u Veloj Luci nemoguće prebrojati. Svaka ima hlada, toplu stijenu, intimu, predivan pogled na otočić Ošjak i druge vale i divno, čisto more, a svaka je toliko drukčija. Jednostavno Vela Luka nudi, a gost bira svoje mjesto pod suncem.

OTOK PROIZD

 

Do otoka Proizda vrlo lako se dođe kratkom vožnjom brodicom iz mjesta. Plaže pružaju ugođaj kristalnog plavetnila mora, a uz prirodan hlad poželite ostati cijeli dan uživati u kupanju i odmoru. Kako je za otočić Proizd otkriveno da ima ljekovitu energiju, te da šetnja stazom blagotvorno utječe na vaše zdravlje, postavljene su klupe za odmor u hladu na energetske točke otoka. Proizd time pruža jedinstven ugođaj, mjesto za odmor i opuštanje. Proizd je nadasve i romantičan. To su prepoznali i mještani i umjetnici iz udruge “Likovno stvaralaštvo Vele Luke” koji su upravo na Proizdu, označili mjesto za zaljubljene i njihove poljupce. Dovoljno je stati na označenu kamenu površinu i uz tišinu mora s predivnim pogledom zaboraviti na sve osim voljene osobe i magične prirode koja vas okružuje.

LUKA MOZAIKA

 

I dok se u samom mjestu nastavlja izrada najduže ručno izrađene staze mozaika, već danas možete prošetati „Lukom Mozaika“ za koju su mještani, entuzijasti i članovi udruge „Likovno stvaralaštvo Vele Luke” proizveli više od milijun kamenčića dužine 150 metara.

VELA SPILA

 

Pogled s visoka na velolučku valu osigurava i divna šetnja južnim obronkom brda Pinski rat, na 130 m iznad uvale Kale do Vele Spile u kojoj je sačuvan jedan od najznačajnijih arheoloških pretpovijesnih lokaliteta na području Europe. Uz fotografiranje magične prirode i krajolika, posjet spilji je prilika da se nauči nešto novo i u hladu spilje predahne od ljetnih vrućina.

„OLIVER U LUCI/LUKA U OLIVERU“

 

Krajem srpnja, u Veloj Luci održati će se višednevna manifestacija  „Trag u beskraju“, posvećena našem Oliveru Dragojeviću, a otvoriti će se i izložba „Oliver u Luci/Luka u Oliveru“.

Fotografija govori više od tisuću riječi. Zabilježimo doživljaj. Očekujemo Vas da zajedno prenesemo ljepote Vele Luke budućim posjetiteljima, sanjarima, jedriličarima, šetačima, ljubiteljima mora, prirode, pjesme i baštine. Najavite svoj dolazak na email: tzo-vela-luka@du.t-com.hr i rado će Vas ugostiti!

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr