Ljetne gurmanske senzacije na novom jelovniku restorana Zinfandel’s
Sirup od maslačka, kreker od algi, consommé od hibiskusa, panna cotta od tartufa, dimljene sardine, morske šparoge, marmelada od krastavaca, aromatični vrganji, gnudi od kadulje, domaći sladoled od lavande i badema… Samo su dio ljetne kolekcije Zinfandel’s koju potpisuje chefica Ana Grgić.
Inovativan pristup, precizno oblikovana jela, svježi proizvodi lokalnih dobavljača, poseban naglasak na održivost i izvorni okus namirnica značajke su novog jelovnika restorana Zinfandel’s. Prepoznatljiv je po otmjenu ugođaju i šarmantnoj usluzi, strogim standardima te posvećenosti zdravlju i sigurnosti. Nagrađivani restoran Zinfandel’s i njegova prostrana terasa Oleander i ovog su ljeta nezaobilazno odredište istinskih gurmana.
Gurmanska ljetna inačica jelovnika
Ana Grgić, talentirana i šarmantna chefica zagrebačkog hotela Esplanade u svojoj ljetnoj gurmanskoj inačici jelovnika predlaže uzbudljive i kreativne spojeve. Oni su više nego dobar razlog za posjetu restoranu Zinfandel’s u nadolazećim ljetnim mjesecima. Prepustite se uživanju na kultnoj terasi Oleander u srcu grada.
„Nova ljetna kolekcija donosi pažljivo odabrane svježe i trenutačno dostupne namirnice koje sam oblikovala u zanimljive spojeve. Nastojala sam pronaći neke nove sastojke te poigravajući se okusima, bojama i teksturama dobiti zanimljiva i zavodljiva jela s naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti uz nužnost održivosti. Važno mi je da svako jelo bude ukusno i zabavno, da svaki sastojak koji upotrebljavam bude vrhunske kvalitete i svježine te iz ovog podneblja. Maslačak, hibiskus, vrganji, mladi grašak, cvijet tikvice, maline, borovnice – sve to uzimam od lokalnih dobavljača, dok ribu nabavljam od jadranskih ribara. U svakom jelu maksimalno želim naglasiti izvorni okus pojedine namirnice, a prilikom kreiranja jelovnika nastojala sam unijeti dašak svježine i naizgled jednostavnim sastojcima poput sardina ili blitve uz malo kreativnosti dati zasluženo mjesto u visokoj gastronomiji”, izjavila je chefica Ana Grgić.
Fine dining interpretacije klasičnih jela
Panna cotta od tartufa sa sušenim cvijetom tikvica uz sirup od maslačka, meda i citrusa, ledene praline od guščje jetre s gelom od višnje i briošem od kakaa, hladni carpaccio od svježih jadranskih škampa s krekerom od algi, marmeladom od krastavaca i ledenim čajem od komorača, consommé od povrća uz gnude od kadulje i mladi grašak, file poširanog brancina s dimljenom cvjetačom i kremom od naranče i šafrana, osvježavajuće dimljene srdele s gazpachom od rajčice i čilija… Samo su dio Aninih privlačnih interpretacija i precizno oblikovanih jela koja vrijedi kušati.
Ljubitelje steakova oduševit će slasni japanski steak Kagoshima Wagyu s oznakom za prošaranost A5 naglašen karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake. Tu je i biftek s bijelim proljetnim tartufima i karameliziranim korijenom peršina. Novu ljetnu kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel’sovi klasici koje inozemni gosti uvijek vole kušati. To su tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli.
Potpuno Zinfandel’s iskustvo uz desert i vino
Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta. Privlačne slastice poput karamelizirane smokve u crnom vinu s domaćim sladoledom od lavande i badema, svježe borovnice s kremom od ricotte uz crumble od limunske trave ili maline s browniejem i kremom od mente ubrane iz vlastitog vrta sa začinskim biljem donose slatku dozu iznenađenja. One savršeno zaokružuju Aninu kolekciju ljetnih užitaka.
Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusni domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete. Privlačna ljetna fine dining kolekcija, šarmantna usluga, otmjen ugođaj restorana Zinfandel’s s najljepšom terasom u gradu. I ovoga će ljeta biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela. Uživanje u srcu grada inovativnim ljetnim jelovnikom dobilo je novu dimenziju.
Sigurno uživanje u delicijama
„Gosti Zinfandel’sa mogu se s povjerenjem prepustiti druženju i uživanju u gurmanskim užicima. Hotel Esplanade provodi stroge higijenske i sigurnosne mjere u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja. Natpisi sa smjernicama o pravilnom ponašanju, često i temeljito pranje te dezinfekcija ruku, prostora i površina, održavanje fizičkog razmaka, provjetravanje prostora, obveza nošenja rukavica i maski postali su obavezni standard za cijelo osoblje. Uz to, gostima nudimo jednokratne jelovnike, preuzimanje digitalnih jelovnika i dnevnih novina na vlastiti pametni telefon putem aplikacija, kao i beskontaktno plaćanje. Prostranost restorana, osobito terase, omogućava da imamo i velik razmak među stolovima, znatno veći od preporučenog. Gosti se ovdje zaista mogu osjećati ugodno i sigurno.”, istaknuo je Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel’s.
Broj tiskanog izdanja
Postanite i vi naš suradnik!
Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17
Telefon: +385 1 4618898
Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati
PIŠITE NAM