Star Alliance: Zajednički standardi i alati za planiranje 

 

Kako bi ponovno ojačao povjerenje javnosti u putovanja zrakoplovom, najveća svjetska udruga avioprijevoznika Star Alliance i njezine članice rade na razvoju mnogih mjera. One će osigurati zdravlje i sigurnost putnika u mreži letova udruge i pružiti im informacije vezane uz zdravstvene mjere nadohvat ruke. Cilj je mjera umiriti putnike i pružiti im osjećaj sigurnosti u planiranju putovanja.

Odluke vezane uz zdravlje i sigurnost    

Dvadeset šest članica Star Alliancea usuglasilo se oko niza zdravstvenih i sigurnosnih mjera. One će putnicima pružiti sigurnost i povjerenje u higijenske uvjete, zaštitnu opremu koju nose posada i putnici, posebne postupke za skrb oboljelih putnika i posade te napredne procedure i sredstva za dezinfekciju zrakoplova na svakome letu u mreži Star Alliancea.

Središnje mjesto za informacije o putovanjima Star Alliancea

Star Alliance probire mnoge informacije koje se stalno mijenjaju. Svojim putnicima omogućuje novu razinu informacija o putovanjima, kao i o tome što mogu očekivati u svakom trenutku svog putovanja. To je osobito važno prigodom povezivanja na priključne letove drugih članica Star Alliancea. Putnicima je od danas dostupan novi Travel Information Hub, središnje mjesto za najvažnije informacije o zdravstvenim i sigurnosnim mjerama. Njih su usvojile sve članice Star Alliancea i široka mreža zračnih luka u sklopu udruge. Cilj je toga središnjeg mjesta za informiranje pomoći putnicima da se pripreme za putovanje i da lete s povjerenjem. Sve to uz poboljšanja namijenjena personaliziranom iskustvu, a i na različitim jezicima, što će biti dostupno od srpnja.

Izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh izjavio je:

Ne treba posebno spominjati da nam je sigurnost putnika prioritet. U suradnji s članicama naše udruge posvetili smo se razvoju mjera. One će osigurati dobrobit i zdravlje naših putnika kako bi mogli putovati s povjerenjem kada za to budu spremni. Odluke kojih se pridržavaju naše članice i Travel Information Hub prvi su koraci u našem nastojanju da osiguramo povjerenje putnika u zdravlje i sigurnost prilikom putovanja u sklopu naše mreže. Također, radimo na nizu inicijativa kako bismo ojačali ova nastojanja te poboljšali iskustvo prilikom putovanja u mreži Star Alliancea.

Zrakoplovni sektor suočava se s dosad najvećim izazovom. U suradnji s dionicima iz ovoga sektora, Star Alliance i njegove članice ujedinjeni su u nastojanju da se povrati povjerenje u zrakoplovna putovanja te da se ljudi i kulture ponovno počnu povezivati. #Flywithconfidence

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr