Otvoren 42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

 

Na Beogradskom sajmištu otvoreni su 42. Međunarodni sajam turizma i tri povezane izložbe, Međunarodni sajam vina BeoWine, Međunarodni sajam hotela i ugostiteljske opreme Horeca-Equipment i Sajam suvenira See Serbia.

Do nedjelje 23. veljače pod sloganom „Cesta pred vašim nogama“, turističku ponudu predstavit će više od 900 izlagača iz 40 zemalja, uz prisustvo značajnog broja poslovnih posjetitelja iz cijelog svijeta, kao i uvijek zainteresiranih za putovanja i nove destinacije.

Na svečanom otvorenju predstavljen je kratki film o Beogradu kao turističkoj destinaciji, a gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istaknuo je da glavni grad Srbije bilježi stalni porast broja turista i dodao da ih je između osam i devet posto više nego u 2018. Kako je rekao, prošle godine je u Beogradu zabilježeno 2700 000 noćenja, a glavni grad Srbije prvi je put imao više od milijun stranih gostiju.

Radojičić je dodao da Beograd može mnogo toga ponuditi u poslovnom i kongresnom turizmu, te da će daljnji razvoj prestonice infrastrukture doprinijeti i ovom segmentu.
„Prošle godine u Beogradu je otvoreno 13 novih hotela, trenutno ih je ukupno 112, ali taj broj nije dovoljan gradu koji sve više razvija turističke potencijale“, rekao je Radojičić.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je Republika Egipat ove godine zemlja partner sajma i naglasio da Srbija u turizmu može puno naučiti od zemlje koja je, kako kaže, kolijevka civilizacije i ima bogatu kulturnu i povijesnu baštinu.

Dodao je da ove godine na sajmu sudjeluju Sri Lanka, Kenija i Slovačka te da će sajam biti bolji u odnosu na prošlu godinu po ponudi i broju posjetitelja.

Dok je publika imala priliku pogledati promotivni film o Republici Egiptu, dr. Gad Shalabi, zamjenik ministra zaduženog za turizam u Ministarstvu turizma i antikviteta AR Egipat, osvrnuo se na dobre odnose Srbije i Egipta i dobru priliku za njihovo povezivanje. daljnji napredak.

Ministarstvo turizma dviju zemalja ima sporazum o razumijevanju, zajednički ekonomski odbor i zajedničko poslovno vijeće, a zaključena su i tri sporazuma o suradnji između šest gradova Egipta i Srbije.

Najveću turističku manifestaciju, Beogradski sajam turizma otvorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić s porukom da će 2020. godina biti godina reformi i novih ulaganja u srpski turizam.

On je rekao da 1,3 milijuna građana Srbije svake godine putuje, a da novi propisi dodatno štite putnike i sprječavaju zloupotrebe i prevare, odnosno red se uvodi u rad turističkih agencija.

„Od travnja će raditi eTurist, središnji informacijski sustav, što će olakšati prijavu i kategorizaciju turističkih objekata“, rekao je Ljajić.

Najavio je da će u 45 turističkih projekata biti uloženo oko 45 milijuna eura, od kojih je najznačajnija izgradnja gondole s Brzeća sa strane Kopaonika, a očekuju se značajna privatna ulaganja u taj sektor.

“Plan je da ove godine Srbiju posjeti četiri milijuna turista, domaćih i stranih, kako bi ostvarili 10,6 milijuna noćenja i devizni prihod od 1,5 milijardi eura”, rekao je Ljajić izrazivši očekivanja da će uskoro prestati epidemija corona virusa, za kojeg se nada da će neće nanijeti veliku štetu srpskom turizmu.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr