Svi putevi vode na Sajam turizma

 

Program 42. Beogradskog međunarodnog sajma turizma i popratna događanja najavljeni su danas na Beogradskom sajmu.

Govornici na konferenciji bili su: Danka Selić, generalna direktorica Beogradskog sajma, Nj.E. Amr Alguveli, veleposlanik Arapske Republike Egipat u Srbiji, Miroslav Knežević, državni tajnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Dragan Zečević, koordinator projekta Sajam turizma.

Pod sloganom „Put na nogama“, od 20. do 23. veljače 2020. u dvoranama Beogradskog sajma održat će se najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regiji jugoistočne Europe, sajam s dugom tradicijom, regionalnom reputacijom i povjerenjem sudionika i posjetitelja.

Kao moderni europski komercijalni sajam, manifestacija nastavlja rasti i pridonosi razvoju i promociji turizma na autentičan i kreativan način. S visokom organizacijskom razinom, Sajam turizma privukao je još veći broj izlagača, poslovnih posjetitelja, a vjerna publika tek se očekuje u četiri spektakularna sajamska dana.

Direktorica Beogradskog sajma Danka Selić najavila je da će ove godine na Sajmu turizma sudjelovati više od 700 izravnih izlagača i izlagača iz 40 zemalja, a na sve četiri manifestacije sudjelovat će više od 900 izlagača.

“Nadamo se da će ovogodišnji sajam ispuniti sva očekivanja, ali i oboriti rekord u broju posjetitelja i zaključenih ugovora”, rekla je Danka Selić.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslav Knežević istakao je da turizam u Srbiji postaje motor ekonomskog razvoja čitave zemlje i naveo da je prošle godine Srbiju posjetilo više od 3,5 miliona turista s više od 10 milijuna noćenja. Istakao je da je Beogradski sajam turizma jedan od najvećih turističkih događaja ne samo u Srbiji, već i u ovom dijelu Europe koji svake godine ima sve više posjetitelja, ali i mjesto na kojem se radi sve više posla.

Prema Kneževićevim riječima, na ovogodišnjem beogradskom sajmu bit će održano oko 150 poslovnih sastanaka, a takvi skupovi, kaže, sve više vode ka konkretnim rezultatima u turizmu.

“Srbija je dobro pozicionirana na međunarodnom tržištu, a takvi događaji još više generiraju turistički promet. Turizam sve više postaje motor gospodarskog razvoja Srbije i Ministarstvo će raditi na tome da takvih manifestacije i turističke ponude bude sve više u našoj zemlji “, rekao je Knežević.

Zemlja partner ovogodišnjem sajmu turizma je Egipat i NJ Amr Alguveli, veleposlanik Egipta u Srbiji, rekao je da odnosi dviju zemalja posljednjih godina rastu u područjima politike, gospodarstva i turizma.

Također je naznačio da su tri srpska grada potpisala sporazume o suradnji s tri egipatska grada, te da Air Serbia ima izravne letove za Kairo i Hurgadu, očekujući da će linija biti otvorena i za Sharm el-Sheikh.

“Nakon sajma knjiga, ovogodišnji sajam turizma još je jedna prilika za izgradnju i jačanje odnosa između Srbije i Egipta”, rekao je Alguveli i dodao da uspostavljanjem izravnih letova građani Srbije stižu u zemlju za tri sata, gdje sunce sja 365 dana, i da 10 milijuna ljudi u Egiptu ima priliku lakše upoznati Srbiju.

Egipatski veleposlanik predstavio je svoju zemlju novinarima u Beogradu, rekavši da će svatko tko odluči posjetiti Egipat imati priliku naučiti o egipatskoj povijesti, načinu života, kuhinji i istraživati ​​Crveno more. Prema njegovim riječima, sve više građana Srbije opredjeljuje se za Egipat kao odredište, na što, kako je rekao, ukazuje i činjenica da je od 2018. godine bilo 250 % više zahtjeva za vizu nego u godinama prije.

Dragan Zečević, koordinator projekta Sajma turizma, najavio je da će Šri Lanka, Slovačka i Kenija ove godine prvi put biti prisutne na sajmu.

Za sve one koji se raduju ljetu 2020. godine, Sajam turizma jedinstveno je mjesto koje potiče nova putovanja, otkrivanje novih destinacija koje se tek promoviraju u Srbiji, gdje se posjetitelji mogu upoznati s opsežnom i vrhunskom ponudom popularnih odmarališta i hotela i na na licu mjesta ostvaruju popust, uspoređuju cijene i odlučuju se za svoj idealan odmor.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr