Ove zime zagrijte se u Termama  Radenci

Odmor je vrijeme koje napokon možete posvetiti samo sebi i svojoj obitelji. Zašto to ne biste učinili u okružju u kojem se može zagrijati cijela obitelj. U Zdravilišču Radenci pod jednim krovom možete pronaći sve što vam je potrebno za ugodan zimski odmor o kojem ćete još dugo govoriti prijateljima.

U termalnom kupalištu Termi  Radenci uživat će svi koji vole kombinaciju plivanja i kupanja jer će među šest unutrašnjih bazena pronaći odgovarajuće mogućnosti i za jedno i za drugo. Nakon plivanja u unutrašnjem plivaćem bazenu s običnom vodom odgovarat će vam mirno kupanje u unutrašnjem termalnom bazenu s termomineralnom vodom ili kraće namakanje uunutrašnjem bazenu s toplim izvorima do 37 ℃. Bit će zadovoljstvo promatrati djecu dok se brčkaju u običnoj i termalnoj vodi, za poboljšanje cirkulacije možete si priuštiti šetnju po bazenu za knajpanje, a za zabavu se prepustite podvodnim i nadvodnim masažama, atraktivnoj brzoj rijeci i slapovima. Razigrane mjehuriće mogu si priuštiti i djeca jer su im na raspolaganju dječji bazeni s običnom ili termalnom vodom u kojima se dobro osjećaju i oni koji tek počinju otkrivati vodene radosti. Djeca će dosadu uspješno odagnati zabavnim, ali i poučnim animacijskim programom vjeverice Muki, maskote Zdravilišča Radenci.

Ukusna, ali i zdrava kulinarska ponuda

Nakon vodenih aktivnosti izgubljenu energiju moći ćete nadoknaditi uz izvrsnu kulinarsku ponudu u Termama  Radenci koja nije samo ukusna nego i zdrava. U hotelskim restoranima njihovi kuharski majstori kreiraju jela domaće i međunarodne kuhinje, a pripremaju i ukusna jela prilagođena dijetnim zahtjevima za pojedinačne bolesti. Prema savjetima nutricionistice Mojce Cepuš pripremili su posebne dijetne jelovnike za zdravo srce, dijabetes i mršavljenje. Ovdje iznad sjevernih obronaka Slovenskih gorica i nedaleko od austrijske granice nalazi se područje na kojem se u kulinarskom smislu isprepleće više gastronomskih svjetova: štajerskim i prleškim okusima pridružuju se pomurski, a ne možemo ni posve bez utjecaja sjevernog susjeda. Možda upravo to jelima u Zdravilišču Radenci daje dodatnu čar. Stručna kuharska ekipa sve te okuse ujedinjuje u bogatu kulinarsku ponudu koju dodatno oplemenjuju izvrsna bijela vina i pjenušci iz radgonsko-kapelskoga i jeruzalemskoga vinorodnog okružja.

Staza između izvora života i kušanje lokalnog vina

Terme  Radenci zbog svojeg je položaja savršeno mjesto za otkrivanje raznolike okolice. Ljubitelji vina mogu prošetati hodnicima Radgonskog podruma, najstarijeg podruma pjenušaca u Sloveniji, a u Jeruzalemu mogu kušati bučino ulje, prlešku šunku i lokalna vina. Možete se pridružiti i šetnji Stazom između izvora života, koja vodi iz lječilišta i u kružnoj ruti duljine osam kilometara obilazi sedam različitih izvora mineralne vode na području Radenaca. Sve one koji se ni tijekom odmora ne mogu odreći kupnje veselit će činjenica da su Terme   Radenci samo na korak od Maribora i austrijskoga Graza, koji sa svojim trgovačkim centrima nude vrhunsko šoping-iskustvo.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr