Svjetlo svijeća kao uvod u proslave i blagdansko ozračje

 

Posljednji, a većini ljudi i najljepši mjesec u godini napokon je stigao. Prosinac je vrijeme proslava i blagdana pa se uživanje u svečanom ozračju osjeti na svakom koraku već od prvog prosinačkog dana. Osim po brojnim događanjima i proslavama, poznat je i kao mjesec u kojem raskoš tisuća lampica obasjava gradove, ulice, trgove i parkove.

No, nisu lampice jedine koje unose svjetlo u mjesecu u kojem se isprepliće najduža noć u godini zajedno sa zimskim suncostajem od kojeg dani ponovno postaju duži. Tu su i svijeće koje se koriste kao izvor svjetlosti i „savršen alat“ za osvjetljavanje proslava i stavljanje točke na i. Iako se o njihovom podrijetlu zna vrlo malo, vjeruje se da se najranije korištenje svijeća može pripisati drevnim Egipćanima. Od tad pa sve do prve polovice 20. stoljeća, glavna uloga svijeća je bila osvijetliti prostor za boravak. Danas gledajući, svijeće su prešle dalek put od svoje primarne upotrebe. Iako se više ne koriste kao glavni izvor svjetlosti, njihova popularnost i upotreba raste kao nikad do sad. Svijeće su postale simbol svake proslave, drugo su ime za romantiku, umiruju osjetila te oplemenjuju svaki prostor.

 

Mirisne svijeće moguće je pronaći i kod popularnog brenda mirisa za dom, Notes of Zagreb. Osim što ih odlikuje ručna izrada i vrlo visok udjel mirisnih ulja u kombinaciji sa sojinim voskom, sve svijeće su i 100 posto prirodne. Moguće ih je pronaći u dvije veličine – od 190 grama i 700 grama. Vrijeme gorenja manje svijeće je 40 sati dok će velika svijeća gorjeti i do 110 sati.

 

Osim što su poznate zagrebačke znamenitosti, „Kaptol 1094“, „Upper Town – Gornji grad“, „The Grounded Sun – Prizemljeno sunce“, „Le Jardin de Lenucci“, „Porta di Pietra – Kamenita Vrata“, ujedno su i svijeće Notes of Zagreb koje u sebi kriju neke od najmirišljavijih sastojaka. Note ovih svijeća variraju od voćnih preko cvjetnih pa sve do drvenastih, ovisno o preferencijama.

 

Jedna od mirisnih kreacija, idealnih za zimsko doba godine je i svijeća „Orient Express“ koja u sebi krije drvene note, cimet, zelenu jabuku i vaniliju. Njena ugodna aroma podići će baš svaki ambijent, a njeno svjetlo će podariti osjećaj topline i upotpuniti čarobnu, blagdansku atmosferu doma.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr