Croatia Airlines nagradio učeničku kreativnost

 

Croatia Airlines danas je organizirao edukativni posjet svom tehničkom središtu za održavanje zrakoplova u MZL Zagreb za učenike 5. razreda Osnovne škole Frana Galovića iz Zagreba. Tom prigodom učenici su imali jedinstvenu priliku razgledati vanjski dio i unutrašnjost mlaznog zrakoplova Airbus 319 te uživo pratiti tehnički servis zrakoplova Dash 8-Q400, uz stručno vodstvo pilota, stjuardesa i avioinženjera Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines je, naime, u godini u kojoj obilježava 30. obljetnicu osnutka odlučio podijeliti  rođendansko slavlje i s učenicima hrvatskih osnovnih škola te je, uz podršku nadležnog ministarstva, organizirao nagradni natječaj u kojem su učenici od petih do osmih razreda trebali osmisliti, napraviti i poslati prigodni rođendanski video. Na natječaj su se odazvale čak 23 škole diljem Hrvatske i poslale uistinu zanimljive uratke, a za najkreativniju rođendansku čestitku izabrana je video čestitka učenika 5. razreda OŠ Frana Galovića iz Zagreba, koji su tako dobili prigodu pobliže upoznati profesije u civilnom zrakoplovstvu i otkriti neke tajne letenja.

Na početku ovog edukativno-zabavnog obilaska avioinženjer Croatia Airlinesa upoznao je  učenike s vanjskim dijelovima zrakoplova kao što su mlazni motori, krila i podvozje, nakon čega su svi zajedno obišli hangar u kojem su učenici sa zanimanjem pratili obavljanje velikog tehničkog servisa na zrakoplovu Dash 8–Q400. Slijedio je odlazak u mlazni zrakoplov Airbus, gdje su se učenici smjestili u putnička sjedala dok im je stjuardesa predstavljala svoje zanimanje. Kako bi se osjećali kao redoviti putnici, učenicima je tom prigodom poslužen snack obrok.

Vrhunac oduševljenja izazvao je posjet pilotskoj kabini i upoznavanje s pilotima, koji su učenicima otkrili mnoge zanimljivosti o upravljanju zrakoplovom i tako upotpunili ovo nesvakidašnje iskustvo. 

Na završetku ovog nagradnog druženja organizirano je zajedničko fotografiranje učenika, učitelja i predstavnika Croatia Airlinesa ispred zrakoplova Airbus 319.

Pobjedničku rođendansku video čestitku možete pogledati na ovom linku. 

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr