Zanzibar – poseban i svoj

Gledajući veliko narančasto sunce kako uranja u Indijski ocean, s nogama u toplom pijesku, poželjet ćete da taj trenutak zauvijek traje. Zanzibar je otok na kojem će se snovi o tropskom raju ostvariti, a tirkizno more i palme upotpunit će savršenu sliku. Bez obzira na to želite li se samo odmarati na plaži ili uz bazen, ili ste pak pomalo avanturističkog i istraživačkog duha, na ovom otoku naći ćete zabavu za različite potrebe i ukuse. Noćni život nije bogat, ali zato ćete uživati u specijalitetima lokalne kuhinje, osobito u tropskom voću koje ovdje ima poseban okus jer ne može biti slađe i svježije. Prepustite se povjetarcu s mora dok plovite prema nekom nenaseljenom otoku, gdje ćete uživati u kupanju i roštilju na plaži koji će vam pripremiti domaćini. U svakom slučaju, Zanzibar je neki drugi svijet, posve različit od naše svakodnevice i okruženja, zbog čega će vaš odmor dobiti novu i drukčiju dimenziju. Puno je razloga za posjet Zanzibaru. Među njima su putovanje na medeni mjesec te odmor nakon safarija ili uspona na Kilimanjaro. Što god vas navelo da se odlučite za odlazak na ovaj tropski raj, smješten uz istočnu obalu afričkog kontinenta, nećete pogriješiti jer jedno je sigurno – Zanzibar je prelijep. To nije ona umjetno izgrađena ljepota, već izvorna, netaknuta priroda koja nas podsjeća kako i jednostavno življenje može biti lijepo. Zanzibar je otok u Indijskom oceanu, udaljen oko dvadesetak kilometara od Dar er Salaama, bivše prijestolnice i najvećega grada Tanzanije, države kojoj pripada.

Nekad je bio samostalna država no 1964. godine ujedinio se s Tanganjikom. Tako je nastala nova država čiji je naziv nastao od imena tih dviju država. Zato je službeni, engleski naziv ove države United Republic of Tanzania, što uostalom možete vidjeti i na vizi koja vam je potrebna za putovanje na otok. Ali ne brinite, izdavanje vize je obična formalnost koju ćete obaviti odmah nakon slijetanja na aerodrom, po cijeni od 50 dolara. S obzirom na to da je prosječna plaća na otoku oko stotinjak dolara, nemojte se čuditi ako se od vas očekuje da budete „velikodušni“ prilikom davanja napojnica. Dovoljno je svega par dolara kojima ćete mnogima pomoći…..više o temi Zanzibar pročitajte u broju 50. magazina.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr