“WunderBar” svijet piva

 

U Zagrebu je otvoren novi pivski bar WunderBar. I samo ime najavljuje da u njemu ima čudesnih piva, što je, sigurni smo, poziv mnogim pivoljupcima da dođu i kušaju.
WunderBar svoju ponudu temelji na pomno odabranim njemačkim pivskim brandovima iznimne kvaliete (Rittmayer, Insel, Maisel@Friends, Bayreuther Brauhaus, Bayreuther Bierbrauerei, Riegele, Maisel Weisse). Uz klasične njemačke stilove piva Helles, Weizen, Keller, u ponudi su također danas popularni stilovi poput IPA (India Pale Ale), APA (American Pale Ale), Gose, Saison, Bitteri itd. Navedene pivovare uglavnom su smještene na izvorima vode i strogo paze na sastojke u pivu: za klasična piva koja se rade po zakonu o čistoći piva iz 1516. godine “Reinheitsgebot” hmelj i slad uzimaju s provjerenih domaćih lokaliteta, a kvasce uzgajaju u svojim pogonima već stoljećima.
Na predstavljanju ponude vlasnik bara Ivica Gelo sa svojim je pivima sljubio zalogaje Kristijana Tabeta u sljedovima.
Koktel iznenađenja napravio je koktel majstor Sven Grilec s pivom Maisel’s WeisseOriginal, uz dodatak ruma Diplomatico Mantuano i Ramazzottija Amaro uz kristalnuo čistu kocku leda IceProduct.
Na prezentaciji su bili nazočni i pivski znalci poput Milana Peha, koji je ispričao kako se različita piva piju iz različitih čaša, a Ozren Kanceljak je ispričao povijest pivske čaše od keramike do kristala.
U WunderBaru možete upoznati piva sljedećih pivovara:
Rittmayer pivovara je mala obiteljska pivovara koja proizvodi pivo još od 1422. godine te je više puta nagrađivana zlatnim medaljama na svjetskim takmičenjima.
Riegele pivovara postoji još od davne 1386. godine te je proglašena pivovarom desetljeća u Njemačkoj.
Maisel pivovara je specijalizirana samo za pšenična piva te je sa svojim Maisel’s Weisse Original pšeničnim pivom osvojila na “World beer Awardu” u Londonu zlatnu medalju.
Bayreuther Brauhaus je pivovara iz Bayreutha, prošle je godine sa svojim Bayreuther Hell svijetlim lager pivom osvojila zlatnu medalju na “International Craft Beer Awardu”.
Insel Brauerei je mala i mlada (od 2015. godine) craft pivovara s baltičkog otoka Rugen. Sa svojim specijalnim i rijetkim stilovima osvaja zlatna odličja na svjetskim razinama.
Maisel@Friends je mikro pivovara u sastavu Maisel grupacije, također odlikovana sa prvim mjestima za više svojih stilova.
Osim piva, WunderBar se ponosi i posebnim blednom kave, u kojemu su kave iz Južne Amerike i Perua (Cioccolato, Columbia Supremo, Robusta, Arabica). Sve kave odlikuje i izuzetna „krema”, koja se dobiva samo kvalitetnim svježim prženjem. www.facebook.com/wunderbarzagreb

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr