Divna i tako blizu – Makedonija

 

Zemlja prirode, kulture i svjetla: svjetla života, dobrog raspoloženja i radosti koje proizlaze iz topline sunca, makedonskog srdačnog gostoprimstva i živahnosti makedonskih ljudi koji će dati sve od sebe da se osjećate kao kod kuće dok istražujete blago njenih šarmantnih destinacija. Izuzetan krajolik, bogata povijest i kultura bezvremenski su elementi koje se u Makedoniji održava s najvećim poštovanjem. Osim nama najpoznatijeg odredišta, čarobnog Ohridskog jezera, da vam ukratko približimo samo neke od makedonskih bisera.
Moarte posjetiti KANJON MATKA uz kanuing za početnike i špilju “Vrelo” u kojoj su ronilačke ekspedicije dosad dosegle dubinu od 212 metara, a zbog svoje akustike ima veliki dio otvorenog prostora nazvan “koncertna dvorana”. STOBI je još jedno drevno mjesto koje se prostire na velikom području koje je od davnina bilo primamljivo mjesto za naseljavanje.
KOKINO na sjeveru, nedaleko od Skoplja, jedan je od najstarijih megalitskih opservatorija u svjetskoj povijesti. Nacionalni park MAVROVO, najveći Nacionalni park u zemlji, bogat tajnim planinskim slapovima. A možda i skijanje u Nacionalnom parku Pelister ili paragliding i brdski biciklizam u Kruševu najvišem grad na Balkanu. Za zdravlje i dugovječnost uputite se ka Dojranskom jezeru poznatom po ljekovitim svojstvima jezerskih algi, osobito u jesen ili u
Berovo poznato po svježem planinskom zraku za koji je znanstveno dokazano da je najbogatiji grad s kisikom na Balkanu! Jahanje do svake planine, brda ili doline, kajak na jezerima i rijekama širom zemlje, penjanje po stijenama po cijeloj zemlji, ali posebno oko glavnog grada – Skoplja, sve su savršene aktivnosti na otvorenom. A ljubitelji kulturne baštine ne bi smjeli propustiti „Vjenčanje u Galičkoj“, naselju smještenom na vrhu planine gdje se može vidjeti stoljetna tradicija organiziranja svadbe koja traje tri dana.
Nakon svega ovoga valja dobro pojesti i popiti što je apsolutno zagarantirano bilo gdje u Makedoniji da vas put nanese. Zemlja gdje vječno sunce sja vas očekuje.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr