ISLAND ZEMLJA VATRE I LEDA

 

Ako niste od onih koji obožavaju vrućine, miris krema za sunčanje i beskrajne gužve svuda gdje se na ljetnim destinacijama uputite, vi budite totalno drukčiji od drugih i krenite umjesto na jug prema sjeveru. Onom dalekom sjeveru pa skroz do Islanda.
Ukoliko ne mislite krenuti odmah, s obzirom da su vaša ljetna putovanja već uglavnom isplanirala, počnite s pripremama vašeg jesensko-zimskog putovanja jer Island je i u tom slučaju izvrstan odabir. Island je jedno od najboljih mjesta na svijetu gdje možete vidjeti Auroru Borealis ili Polarnu svjetlost. Aurora Borealis je dobila ime po Aurori, rimskoj božici zore, i Boreasu, grčkom nazivu za sjeverni vjetar. U čistim i oštrim zimskim noćima na Islandu možete doživjeti Polarnu svjetlost i gledati taj magični fenomen kako pleše nebom. Gledanje ovog veličanstvenog svjetlosnog showa s raznim bojama koje plešu i vrte se pred vašim očima nije ništa drugo do nevjerojatna i svaki je ples potpuno jedinstven. Neki kažu da je to događaj koji mijenja život. Najbolji period u godini za vidjeti Auroru je od rujna do sredine travnja, ali nije neobično vidjeti Auroru već sredinom kolovoza. Umjesto klasičnog zalaska sunca u nekoj uvali ili na plaži ne bi bilo baš loše krajem ovog ljeta doživjeti ovaj magičan nebeski ples.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr