Emirates predstavio svoj paviljon za izložbu Expo 2020 Dubai s fokusom na budućnosti komercijalnog zrakoplovstva

Emirates, Premier partner i službena aviokompanija sajma Expo 2020 Dubai, predstavio je dizajn i koncept svog ultramodernog paviljona za taj šestomjesečni megadogađaj. Dizajn i iskustvo za posjetitelje Emiratesovog paviljona temelje se na interaktivnim tehnologijama i metodi design-thinking, s fokusom na budućnost. Svrha paviljona usklađena je s ciljevima same izložbe, a to je potaknuti povezivanje, stvoriti iskustva te motivirati na kreativnost i inovativnost, inspirirajući na predanost ka stvaranju bolje budućnosti. Na ovom nevjerojatnom megadogađaju okupit će se cijeli svijet, a expo izložba će još jednom ujediniti ljude u atmosferi nadahnuća i iščekivanja svega što budućnost donosi te oduševljavati inovacijama, kulturom, umjetnošću, gastronomskim i zabavnim sadržajima.

Vođen trima temama izložbe – mobilnošću, održivošću i prilikama – Emiratesov je paviljon dizajniran tako da odražava dinamičke linije krila zrakoplova spremnih za polijetanje. LED svjetla u dužini preko 800 metara na vanjskom dijelu paviljona stvorit će privid kretanja uzduž njegove strukture, a svake će večeri prikazivati i svjetlosni show.

Pri izgradnji će biti korištene najnovije tehnologije i održivi elementi, kao što su integrirane solarne ćelije, održiva montažna gradnja, responzivno upravljanje solarnom energijom te bujno uređen okoliš. Multifunkcionalna zgrada od 3.300 četvornih metara s trima katovima bit će smještena u neposrednoj blizini paviljona UAE-a te paviljona Al Wasl, središta izložbe, a mjesečno će moći primiti 56.000 posjetitelja. U transformaciji mobilnosti i oblikovanju budućnosti će putovanje zrakoplovom i dalje imati ogromnu ulogu, a Emiratesov će paviljon o tome ispričati nevjerojatnu priču.

Izložba Expo 2020 Dubai održat će se od 20. listopada 2020. godine do 10. travnja 2021. godine. S mnoštvom jedinstvenih iskustava koja će biti dostupna u paviljonima 192 zemalja i zabavnim programom prepunim svakodnevnim događanjima, glazbenim i kulturnim festivalima, inspirativnim predavanjima, radionicama i još mnogo sadržaja, riječ je o neizostavnom događaju za sve tipove posjetitelja. Ljubitelji hrane i gurmani u potrazi za inovativnim konceptima moći će kušati jela iz svih krajeva svijeta kroz više od 200 različitih iskustava, od popularnog koncepta food-truck do koncepta fine dining, te uz 34 nikad dosad viđenih koncepata u Dubaiju.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr