Washington DC

 

Washington DC nije samo grad u kojem stoluje predsjednik SAD-a, već odlična destinacija za putnike koji žele istinski uživati u svim vrstama likovnih umjetnosti, ali i u umjetnosti pripreme hrane koja je ovdje dovedena do savršenstva.

Krenimo od znamenitosti

Bilo bi nepravedno pisati o Washington DC-ju, a ne ostaviti nekoliko redaka za opis značajnijih institucija koje se u njemu nalaze. Daleko najpoznatija je Bijela kuća koju svakodnevno gledamo u medijima, kada se trenutačni predsjednik SAD-a obraća novinarima, ili prva dama prima razne humanitarne organizacije. Razloga za pojavljivanje Bijele kuće u medijima je, naravno, znatno više od toga: ispred njezinog zdanja odvijaju se različiti protesti, a tu saznajemo i neke od priča iz svakodnevice njenih žitelja… Ono što je zanimljivo je činjenica da je većina turista zamišlja većom nego što zapravo jest. Sama zgrada nije velika, ali da biste obišli, samo uz vanjsku ogradu, vrt koji je okružuje, treba vam minimum sat vremena. Nemojte žuriti jer ćete u toj šetnji naići i na druge zanimljive objekte, kao što su Renwick Gallery, Old Exec Office Building, Nacionalni trezor… Sa sjeverne strane nalazi se Trg Lafayette, a na južnoj se proteže park The Elipse. Više o temi Washington D.C. možete pročitati u broju 48 magazina.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr