Madrid, jedan i jedini

 

Glavni grad Španjolske primio nas je usred ljeta – šaren, topao, pun energije i događanja. Dakle u vjerojatno najboljem izdanju….

Na putovanje u Madrid odlučio sam se zbog jednog od najvećih i bendovima najbogatijih glazbenih
festivala u Europi, koji se već nekoliko godina u srpnju održava u glavnom španjolskom gradu. Budući da sam ovisnik o rock koncertima, nastojim jednom godišnje, najčešće preko ljeta, otićina neki veći festival i na jednom mjestu u svega nekoliko dana vidjeti i čuti velika glazbena imena. Takav put najčešće se produži i sve skupa pretvori u avanturu od najmanje tjedan dana, što uključuje i chillanje po gradu i skakanje u prvim redovima ispred neke od ogromnih pozornica na kojoj se smjenjuju popularni bendovi.
Godine 2018. izbor je pao na Madrid, iz više razloga. Prvo, Festival lineup Mad Coola doista je
fascinantan; u 3 ili 4 dana na desetak stageova nastupi preko 100 bendova i fizički je nemoguće sve
vidjeti. Drugo, godinu ranije, dok sam bio na belgijskom Werchteru gdje me, usprkos ljetnom terminu,
četiri dana kupala dosadna kiša, odlučio sam da ću za sljedeće festivalsko događanje odabrati destinaciju na kojoj ne moram nositi ni kišobran ni odjeću dugih rukava. Madrid u srpnju upravo je takva destinacija. Vrijeme nas je poslužilo svih sedam dana, koliko smo proveli u ovom gradu.

Dnevna temperatura bila je oko 30 ⁰C, a noćna oko 15, bez kapi kiše – savršeno za dnevne šetnje i obilazak gradskog središta, ali i za večernji odlazak na gradsku periferiju i uživanje u uzavreloj festivalskoj atmosferi. Ulaznicu za festival kupio sam nekoliko mjeseci ranije, isto kao i aviokartu za Madrid. Budući da je sve bilo na vrijeme isplanirano, trebalo nas je čekati ležerno putovanje i provod u jednoj od najpoznatijih europskih metropola. No nitko nije računao na to da će se upravo tog tjedna i tog dana, u vrijeme kada polijeće naš avion za španjolsku prijestolnicu, nogometna reprezentacija Hrvatske naći u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Utakmica kakvu jedna malena nacija doživi jednom ili nijednom u svojoj povijesti, a nama se desila dvaput, nikako se ne propušta. Dok je u domovini cijela nacija bila na nogama, ja sam se sa svoja tri prijatelja zatekao na madridskom aerodromu, prikovan za jedan od TV ekrana, gledajući produžetke u društvu putnika iz drugih zemalja. Ljudi oko nas brzo su nas prepoznali, pa smo nakon pobjedničkoga gola primali čestitke, odlično raspoloženi, ali i svjesni činjenice da ćemo finale također gledati u Španjolskoj. Nema veze, stigli smo u Madrid! Više o temi Madrid možete pročitati u broju 47 magazina.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr