Bejrut – nezaboravan noćni život nestabilne regije

Već prvi susret s Bejrutom bio je ljubav na prvi pogled: ovaj vam se grad ili jako svidi, ili uopće ne svidi.
Nema ravnodušnih!

Opasna destinacija ili medijsko pretjerivanje

Prije no što sam krenula put Bejruta prijatelji su me pitali kako se usuđujem ići tamo. Zar ondje nije rat? Moja saznanja o Libanonu bila su ipak malo naprednija od informacija iz dnevnopolitičke štampe. Znala sam da me čeka iznenađenje, no nisam se nadala da će imati takve razmjere.

Svi moji prijatelji i poznanici koji su posjetili Bejrut imali su samo riječi hvale: predivan grad, fantastična hrana, a noćni život poput onoga u New Yorku ili Milanu. U čemu je onda problem? Zašto Bejrut nije jedna od onih „must visit“ destinacija? Odgovor na to pitanje dobila sam neposredno prije polaska. U središnjem dnevniku emitirana je vijest da je otet libanonski premijer, odnosno da je u kućnom pritvoru u Saudijskoj Arabiji te da napetost u Libanonu ponovo raste. Hoću li ipak krenuti na put?

Iskusan sam putnik; posjetila sam Bangkok u vrijeme kada je ondje bio policijski sat, i Bali kojem je prijetila opasnost od cunamija. Uvjerila sam se da je medijska vijest najčešće jedno, a stvarnost nešto posve drugo. Zato je jako važno dobro se raspitati i analizirati situaciju s više strana, jer određeni nemir na granici ne znači i početak rata, iako se radi o nestabilnoj regiji.

Oni sigurno ne čitaju vijesti

Dok šećete ulicama Bejruta primijetit ćete zgodne muškarce i predivne žene. Njihov je izgled specifičan: svijetla koža, tamna kosa i dotjerana vanjština – kao da su u svakom trenutku spremni na izlazak. Možda vam to i neće biti čudno nakon što obiđete barem jedan od brojnih noćnih klubova. Naime, u Bejrutu se živi za izlaske, bez obzira na to je li riječ o običnoj večeri u restoranu ili cijelonoćnom provodu.

Ukoliko želite doživjeti pravi spektakl, svakako posjetite Music Hall, u kojem gotovo na dnevnoj bazi gostuju poznati svjetski i bliskoistočni izvođači, dovodeći atmosferu do usijanja. Osim toga, prostor ove kuće uređen je poput ugodnog, baršunastog interijera nekog kazališta.

Ljubiteljima partijanja na raspolaganju je The Garten, koji obožavaju domaći i gostujući DJ-i iz cijeloga svijeta. U njemu možete uživati na zatvorenom ili otvorenom prostoru, ovisno o dobu noći i vremenskim uvjetima. Vrhunski kokteli poslužuju se u Irisu, a želite li uživati u fantastičnom pogledu na grad s fancy krovne terase, pričekajte toplije dane jer klub ima sezonsko radno vrijeme.

Duga bi bila lista svih klubova u gradu; ako vas zanima, možete se informirati na nekom od brojnih domaćih i inozemnih portala. Više o temi Bejrut možete pročitati u broju 44 magazina.

Tekst: Damjana Domanovac

Fotografije: Tomislav Serdar i Damjana Domanovac

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr